Β. Νάκος: «Διπλός ο στόχος μας…»

Το… αντίο στη Γ’ εθνική και η συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να “πικράνει” τους διοικούντες τον Πολύγυρο και να οδηγήσει την ομάδα στο μαρασμό! Κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν συνέβη, με τους ιθύνοντες τον σύλλογο να θέτουν διπλό στόχο για τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΧ και όπως επισημαίνει ο προπονητής της Βαγγέλης Νάκος στο site του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών, να είναι κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την Ιερισσό
“Σε αυτό το παιχνίδι δείξαμε χαρακτήρα σε όλους τους τομείς. Τόσο προπονητικά όσο και διοικητικά υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τις δύο πλευρές να είναι κοντά. Είχαμε περάσει ένα δύσκολο παιχνίδι με τα Γαλάτιστα που είναι τοπικό ντέρμπι με δύναμη και πάθος και δεν ξέραμε πως θα αντιδράσουμε. Το γήπεδο της Ιερισσού είναι ιδιαίτερο και θέλει καλή εμφάνιση για να φύγεις νικητής, καθώς εκτός από κόσμο η Ιερισσός διαθέτει και καλούς παίκτες. Μπήκαμε καλά στο γήπεδο, είχαμε καλό προγραμματισμό και μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας σε όλη τη διάρκεια του ματς. Νομίζω ότι κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν. Τα παιδιά αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο γιατί τα έδωσαν όλα και κατάλαβαν ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρίνει πολλά για την πορεία μας στο πρωτάθλημα”.

Για τους στόχους του Πολύγυρου
“Οι στόχοι είχαν μπει από την αρχή και δεν ήταν ένας αλλά δύο. Θέλαμε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στη κατηγορία και γι’ αυτό διατηρήθηκε ο βασικός κορμός που αποτελείται από έμπειρους παίκτες με παραστάσεις κι από Γ’ εθνική. Στους Στέλιο Παπασεραφιανό, Άρη Τσιούντο, Γρηγόρη Στιβαχτάρη προσθέσαμε τον Παναγιώτη Κρομήδα που μας έδωσε δύναμη κοντά στα καλάθια. Με αυτούς τους παίκτες και χωρίς πολλές μεταγραφές θέλαμε να διατηρήσουμε το προφίλ της πρωταγωνίστριας που έχει η ομάδα στη κατηγορία.
Δεύτερος στόχος και στοίχημα για εμάς είναι μία ομάδα οκτώ παικτών νεαρής ηλικίας (από 14 έως 17,5) που έχουμε να τους ενσωματώσουμε στην προπόνηση και να τους προετοιμάσουμε για να μπουν στην αντρική ομάδα. Τα παιδιά συμμετέχουν στις προπονήσεις, ενώ βρίσκονται και στις αποστολές των αγώνων. Με καλή προπόνηση θα μπορέσουν να βρουν το δρόμο τους μέσα στην ομάδα. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι καλά καθώς το παιδικό τμήμα βγήκε πρωταθλητής Χαλκιδικής. Πλέον με εντατική προπόνηση πρέπει να τα ενσωματώσουμε γιατί στη σημερινή εποχή οι ομάδες πρέπει να ετοιμάζουν δικούς τους παίκτες”.