Β. Ξανθόπουλος: «Θα προσπαθήσω για την 12άδα»

Λίγη ώρα πριν βρεθεί στο δρόμο για το Καρπενήσι άνοιξε την… καρδιά του κι αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να μπει στην 12άδα! Ο λόγος για τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο… παρά πέντε στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών, γνωρίζει ότι έχει να προσπεράσει πολλά εμπόδια για να πετύχει τον στόχο αυτόν, αλλά δεν κρύβει ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει ως το τέλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος στον Sentra 103,3:
Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα:
«Είναι μεγάλη τιμή να σε καλούν στην Εθνική. Έχω περάσει και από τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή να σε καλούν στην Εθνική ανδρών».

Για το στόχο του και την Εθνική ομάδα:
«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά και για να μπω στη 12αδα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, γιατί έχω πολλούς καλούς παίκτες μπροστά μου, αλλά ακόμη και να μην είμαι, εύχομαι η Εθνική να πάει πάρα πολύ καλά.
Πρόκειται για μια νεανική ομάδα, στην οποία έχω παλιούς γνώριμους από τις μικρές Εθνικές, κάτι που με βοηθάει πολύ και υπάρχει και ενθουσιασμός. Θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό αυτό.
Υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία έχουν πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και στο μέλλον. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει δυναμική στην Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι μεγάλο κομμάτι για κάθε αθλητή και η δυναμική θα υπάρχει για πάντα.

Για τη συνέχεια της καριέρας του:
«Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω του χρόνου. Περιμένω, γιατί απ’ ότι φαίνεται θα αργήσουν πολύ ακόμη οι μεταγραφές στην Ελλάδα. Στο σκεπτικό μου είναι σίγουρα και το εξωτερικό, αλλά ακόμη και εκεί, φέτος έχουν αργήσει τα πράγματα. Θα περιμένω υπομονετικά.
Φέτος πήρα αρκετό χρόνο συμμέτοχης και με βοήθησε πολύ και ο προπονητής μου, ο Σκουρτόπουλος, αλλά και όλο το τιμ. Απέκτησα αυτοπεποίθηση, που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζω να μου βγει και στην προετοιμασία της Εθνικής. Θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου για να γίνω καλύτερος και εγώ και οι συμπαίκτες μου».