Β. Ράλλης: “Θα κυνηγήσουμε την άνοδο, αλλά δεν είναι κι αυτοσκοπός μας”

rallis vasilis“Το θέλαμε, το πιστεύαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε!”… Ο προπονητής του Ηρακλείου Βασίλης Ράλλης βλέπει την ομάδα του να φιγουράρει στο “ρετιρέ” του βαθμολογικού πίνακα στο νότιο όμιλο της Β΄ εθνικής, όμως μιλώντας στην εκπομπή του infobasket.gr στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7 δεν έκρυψε ότι αυτή η επιτυχία και κυρίως η προοπτική ανόδου, δεν αποπροσανατολίζει κανέναν στον σύλλογο. “Θα πρέπει να επισημάνω ότι δεν είναι αυτοσκοπός μας η άνοδος. Φυσικά και εδώ που έχουμε φτάσει θα το κυνηγήσουμε, δεν θα τρελαθούμε όμως εάν έρθουν μία ή δύο ήττες, διότι δεν ξεκινήσαμε για ν΄ ανέβουμε κατηγορία”, πρόσθεσε ο έμπειρος τεχνικός, που δέχεται τα εύσημα από τους αντιπάλους του για την πορεία της ομάδας του. “Είμαστε εδώ επάξια, κάτι το οποίο έχουν παραδεχθεί και αντίπαλοί μας. Τώρα εάν αντέξουμε και αν καταφέρουμε και πάρουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια ή κάνουμε λιγότερες ήττες από τους αντιπάλους μας, τότε έχει καλώς. Όλα είναι στο χέρι μας. Ελπίζουμε και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για την άνοδο, αλλά δεν έχουμε άγχος γι΄ αυτό”, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι “… εκείνο που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία με σωστά βήματα και αν μπορούμε να βγάλουμε παίκτες”.

Κλειδί, όπως τόνισε είναι “… οι σχέσεις παικτών, προπονητή και διοίκησης. Εάν είναι καλές μπορούν να φέρουν μία ομάδα ψηλά, όπως και στον αντίποδα να την πάνε χαμηλά. Και το Ηράκλειο ανήκει στην πρώτη κατηγορία”. Η κούραση από τα πολλά ταξίδια αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, όπως σχολίασε ο Βασίλης Ράλλης, που αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. “Σκοπός μας είναι να βγάζουμε παιδιά, καλούς αθλητές
και δεν σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να παίζουν μόνο στο Ηράκλειο, αλλά εκείνο που θέλουμε είναι να βγάζει η ομάδα παιδιά και να προοδεύουν σε πιο μεγάλες ομάδες. Κι όταν φτάσουμε κι εμείς σε εκείνο το σημείο, τότε να ενισχύουν την ομάδα μας”, καταλήγοντας: “Τα νέα παιδιά που βγαίνουν θα πρέπει πρώτα να περάσουν από το… δημοτικό και μετά να πάνε στο πανεπιστήμιο, να μην πηδήξουν τις τάξεις, αλλά να περάσουν όλες τις μπασκετικές τάξεις, τα τοπικά τις εθνικές κατηγορίες, να είσαι στον πάγκο και να φτιάξουν τη νοοτροπία τους και τον μπασκετικό τους εαυτό”.

Ακούστε όλη την ραδιοφωνική συνέντευξη του Βασίλη Ράλλη στην εκπομπή του infobasket.gr στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7.