Γήπεδο με… μεταγραφή από το Ελληνικό στα Γιάννενα!

Πιο σύντομα και με μικρότερο κόστος απ’ ότι αρχικά προϋπολόγιζαν αναμένεται να αποκτήσουν τα Γιάννενα το νέο κλειστό γυμναστήριο. Κι αυτό διότι όπως αποκαλύφθηκε είναι στα “σκαριά” η υλοποίηση μίας πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα κίνησης, με τη μεταφορά του προκάτ γηπέδου μπάσκετ του Ελληνικού στα Γιάννενα! Η είδηση της… μεταγραφής του γηπέδου από το Ελληνικό στα Γιάννενα προέκυψε από τη συνάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης προτάθηκε η λύση αυτή, αντί της πολυδάπανης και χρονοβόρας κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο υπάρχει προεκλογική δέσμευση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αντί λοιπόν να προχωρήσει η κατασκευή ενός νέου γηπέδου, προκρίνεται η επιλογή της μεταφοράς του προκάτ κλειστού του Ελληνικού, το οποίο έχει αφεθεί έρμαιο και εγκαταλελλειμένο, δίχως να αξιοποιείται από κανέναν. Δεδομένου ότι η έκταση του Ελληνικού έχει περιέλθει στη LAMDA Development S.A. και αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, η μεταφορά του κλειστού γηπέδου μοιάζει μία ιδανική λύση, προκειμένου τόσο ο χώρος να “αδειάσει”, όσο και το προκάτ κλειστό να μην πάει χαμένο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ και όχι στα 4,5 εκ. ευρώ, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί. Αντιθέτως το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο, με το ποσό να φτάνει στα περίπου 7-8 εκ. ευρώ.
“Ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε τη δέσμευση να μας το δώσει. Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα”, κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Υπάρχουν πάντως και αντιδράσεις για τη “μεταγραφή” του κλειστού από το Ελληνικό στα Γιάννενα! Με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική επιμένοντας στην κατασκευή του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, έστω κι αν το κόστος φτάσει στα 15 εκ. ευρώ!