«Ανατριχιάσαμε», παραδέχτηκαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μετά τον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ που έβγαλε ερυθρόλευκο θρίαμβο. Από συγκίνηση, αλλά και επειδή προφανώς συνειδητοποίησαν για μία ακόμα φορά ότι τσάμπα πλήρωναν τόσα χρόνια αδρά συμβόλαια τύπου Τσίλντρες και Παπαλουκά. Βλέπετε η δουλειά μπορεί να γίνει μια χαρά και με τον Κάιλ (Μπάρκλεϊ) Χάινς και τον Σλούκα. Ακόμα και με τον άπειρο, σε τόσο ψηλό επίπεδο Μπαρτζώκα, αντί του δασκάλου Ιβκοβιτς.
Ορεξη για δουλειά να υπάρχει, μάτι που να γυαλίζει, προσήλωση στον στόχο και ομαδικό πνεύμα. Στοιχεία που έχει (και) ο φετινός Ολυμπιακός, γι’ αυτό και τρελλαίνει κόσμο με όσα έχει πετύχει ως τώρα. Και όσα πιθανόν θα πετύχει το βράδι της Κυριακής. Γιατί στον τελικό η ομάδα του Μπαρτζώκα, παίζοντας πάλι με καθαρό μυαλό και δαγκώνοντας τον αντίπαλο στην καρωτίδα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. ΟΚ, η Ρεάλ Μαδρίτης όσο «άδεια» και αν είναι μετά τη νίκη της στον ισπανικό «εμφύλιο», αποκλείεται να παίξει όπως η ΤΣΣΚΑ. Οπως προσωπικά αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον οποιαδήποτε ομάδα να αγωνίζεται σε ημιτελικό φάιναλ φορ, με τον τρόπο που έπαιξαν οι Ρώσοι. Χωρίς την παραμικρή διάθεση να μειώσω τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, που έδωσε μια εκπληκτική παράσταση, η ΤΣΣΚΑ του ημιτελικού μόνο ομάδα φάιναλ φορ δεν έδειξε. Και μόνο ομάδα του Μεσίνα επίσης. Παντελώς απροετοίμαστη για τέτοιο παιχνίδι από ψυχολογικής άποψης, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει από ομάδες του μεγάλου Ιταλού προπονητή.
Αντίθετα ο Μπαρτζώκας δικαιούται να πάρει όλα τα εύσημα. Παρά την βαριά – και ασήκωτη για τους περισσότερους… – κληρονομιά του Ιβκοβιτς, τις απώλειες των Ντόρσεϊ, Μάντζαρη, έσκυψε το κεφάλι αγνοώντας την καψυποψία που υπήρχε προς το πρόσωπό του και όχι μόνο κουβάλησε τον Ολυμπιακό στο ραντεβού του Λονδίνου, αλλά πήγε εκει πολύ διαβασμένος και έκανε πλάκα στην υπερτιμημένη αντίπαλο του. Πηγαίνοντας το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε και βραχυκυκλώνοντας το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ, με συνέπεια να θολώσει κυριολεκτικά το μυαλό πολύ έμπειρων παικτών.
Και ότι κι’ αν συμβεί το βράδι της Κυριακής στον τελικό ο φετινός Ολυμπιακός ήδη χαρακτηρίζεται σούπερ πετυχημένος. Ασχετα που μέχρι στιγμής κανένας στο λιμάνι δεν αισθάνεται έτσι. Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, μιας ομάδας που μην ξεχνάτε ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς κάποιοι, αν όχι οι περισσότεροι, όριζαν ως ταβάνι της τους προημιτελικούς της  Euroleague.