Γαλλία και Κροατία διεκδικούν το Eurobasket 2015

eurobasket-oukraniaΗ 15η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία που ‘χει δώσει η FIBA Europe στην Ουκρανία, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να διοργανώσει το Eurobasket του 2015. Η κατάσταση, βέβαια που επικρατεί στη χώρα κάθε άλλο παρά θετική είναι κι όλα δείχνουν ότι οι Ουκρανοί θα χάσουν τη διοργάνωση, με τους Γάλλους και τους Κροάτες να έχουν ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά τους για ν’ αναλάβουν τη διοργάνωση.
Ο φάκελος της Κροατίας μοιάζει στην παρούσα φάση να είναι καλύτερος από εκείνον των Γάλλων, καθώς τα γήπεδα σε Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Όζιεκ και Ζαντάρ είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τους αγώνες, την ώρα που οι Γάλλοι καλούνται να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το «σκόπελο» που υπάρχει με το γήπεδο του «Μπερσί», το οποίο ανακαινίζεται και πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμο στην προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων! Πάντως οι «τρικολόρ» θέτουν επί τάπητος και το σενάριο της συνδιοργάνωσης με κάποια άλλη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση έχει δείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον και η Φινλανδία, παρέα με τις Εσθονία και Λιθουανία.
Πάντως Κροατία και Γαλλία δεν είναι οι μόνες που «φλερτάρουν» με την ανάληψη της διοργάνωσης, καθώς στο… παιχνίδι αναμένεται να μπουν δυναμικά, τόσο η Ιταλία, όσο και η Τουρκία, ενώ πάντα υπάρχει και το ελληνικό ενδιαφέρον.
Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει κι ο λαός για να μάθουμε εάν τελικά η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ουκρανία ή σε κάποια άλλη χώρα…