«Γαλόνια στην επωμίδα η συμμετοχή στο Σεμινάριο»

Σε δύο ημέρες (Παρασκευή 28/6) το κλειστό του Αγίου Θωμά θα φιλοξενήσει το ετήσιο σεμινάριο “Αθήνα 2013” και ένας από τους ανθρώπους που μοχθούν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, Αλέκος Δάγλας, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (sepk.gr) για τις προετοιμασίες και τη σημασία της…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013”:

«Όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος περιμένω ένα Σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου, άλλωστε το εγνωσμένο επίπεδο των ομιλητών εγγυάται την επιτυχία. Περιμένω όπως πάντα όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας για την επιμόρφωση μας, καθώς χάρη σε αυτή τη γνώση έχει φτάσει ο Έλληνας προπονητής να θεωρείται ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η συνεχής επιμόρφωση είναι τα γαλόνια στην επωμίδα του κάθε προπονητή»!

Για την οργάνωση του Σεμιναρίου:

«Όπως σε κάθε Σεμινάριο έτσι και στο φετινό ο Σύνδεσμος παρέχει στα μέλη του όλες τις παροχές που χρειάζονται ούτως ώστε να παρακολουθήσουν απερίσπαστοι τις υψηλού επιπέδου ομιλίες. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ένα πολυτελές ντοσιέ στο οποίο θα μπορούν να κρατούν σημειώσεις από τις ομιλίες, θα παραλάβουν ένα αναμνηστικό T-Shirt, ενώ στο τέλος θα παραλάβουν το δίπλωμα συμμετοχής τους στο Σεμινάριο.

Είναι σημαντικό επίσης ότι ο Σύνδεσμος κατανοώντας την δύσκολη οικονομική καθημερινότητα που περνάει η κοινωνία και κατ’ επέκταση τα μέλη μας, έχει φροντίσει να υπάρχει πούλμαν που θα εξυπηρετήσει τους προπονητές της Βορείου Ελλάδας που ενδιαφέρονται να βρεθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Παράλληλα στο Σεμινάριο θα υπάρχει ειδική υλικοτεχνική υποδομή για μετάφραση των ομιλιών των ξένων προπονητών ούτως ώστε και η παραμικρή λεπτομέρεια να αποδοθεί σωστά».

Για τους ομιλητές (Μπαρτζώκας, Μπάνκι, Αγγέλου, Ουόλμπεργκ, Μαρμαρινός, Ζάλογγος):

«Όταν μιλάμε για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης, τον πρωταθλητή Ιταλίας που έδειξε ενδιαφέροντα προπονητικά πράγματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας και τον προπονητή του ΝΒΑ (ασίσταντ στους Ντένβερ Νάγγετς), ο οποίος εφηύρε την Dribble drive motion offense τότε νομίζω ότι οι συστάσεις είναι περιττές. Από εκεί και πέρα στο Σεμινάριο θα μιλήσει και ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος για εμένα είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ελλάδα. Έχει αποδείξει ότι κάνει καταπληκτική δουλειά σε όλες του τις ομάδες. Ειδικά φέτος που κλήθηκε να διαχειριστεί ένα πολύ μικρό μπάτζετ τα κατάφερε περίφημα.

Ο κόουτς Μαρμαρινός είναι ένας πολύ καλός προπονητής με μεγάλη εξειδίκευση στο θέμα του scouting το οποίο κάνει εδώ και χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Όσον αφορά τον γυμναστή, Παναγιώτη Ζάλογγο, είναι σημαντικό ότι θα βρίσκεται στο Σεμινάριο, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πολλοί συνάδελφοι στις μικρότερες κατηγορίες δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν στην ομάδα κάποιο γυμναστή, άρα μπορούν να μάθουν κάποια χρήσιμα μυστικά».