Γεωργίτσης: «Είμαστε παθιασμένοι και συνεπείς στο γήπεδο»

Ο Ερμής Λαγκαδά έχει εντυπωσιάσει με το ξεκίνημα του στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 καθώς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Όλοι όμως κρατάνε χαμηλά το κεφάλι και ο στόχος της ομάδας παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Αυτό ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο Θοδωρής Γεωργίτσης που μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ,  για την νίκη επί του Ηρακλείου αλλά και την συνέχεια της σεζόν.

Θοδωρή, κόντρα στο Ηράκλειο πετύχατε την τέταρτη νίκη σας σε ισάριθμους αγώνες. Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σας αυτό;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλείου. Ξέρω ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα αλλά στο παιχνίδι έπαιξαν πολύ δυνατά και κοντραριστήκαμε μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μας και στο κόσμο που μας στήριξε τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Θέλαμε νίκη για να μείνουμε στην πρώτη τετράδα. Βέβαια δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός αυτό. Οι περισσότερες ομάδες έχουν κοινούς στόχους με εμάς. Το θέμα για εμάς είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε πολλές ώρες στο γήπεδο προκειμένου να συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχαμε και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος»

Εσύ ήσουν ο οδηγός της ομάδας σου στην τελευταία νίκη της πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση…

«Σ’ αυτή την ομάδα ο ρόλος μου είναι περισσότερο βοηθητικός προς τα νέα παιδιά γιατί έχουμε ένα ρόστερ χωρίς έμπειρους και κοινοτικούς παίκτες. Θέλω λοιπόν να τους βοηθήσω να μπουν στην νοοτροπία της κατηγορίας και της ομάδας. Βέβαια όλοι μας θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη. Εγώ βρέθηκα σε καλή μέρα αλλά τα παιδιά βοήθησαν, πιστεύοντας με, να έχω αυτή την απόδοση»

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της νίκης για την ομάδα σας;

«Το κλειδί είναι ίδιο σε όλα τα παιχνίδια. Παίζουμε στα κόκκινα είμαστε παθιασμένοι και συνεπείς στο γήπεδο. Κάθε μέρα επίσης δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο»

Πλέον έχετε το παιχνίδι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Τι πρέπει να προσέξετε σε αυτό το παιχνίδι για να συνεχίσετε το αήττητο σερί σας;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποιο άσο κρυμμένο στο μανίκι. Θα πρέπει όπως σε κάθε παιχνίδι να έχουμε το ίδιο πάθος, να είναι το κύριο στοιχείο μας, και ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

Οι στόχοι της ομάδας φέτος ποιοι είναι τελικά;

«Ο κύριος στόχος είναι να πετύχουμε μια γρήγορη παραμονή για να έχουμε την ασφάλεια που θέλουμε. Έτσι θα μπορούν τα νέα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής να αναδειχθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση στην ομάδα η οποία θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Αυτό θα γίνει μόνο αν πετύχουμε γρήγορα την παραμονή γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις με πίεση και διαφορετικό να παίζεις χωρίς πίεση». 

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

«Ελπίζω όλοι οι αθλητές που ασχολούμαστε με το μπάσκετ να έχουμε υγεία. Εμείς και οι οικογένειες μας».