Γιασάρης: «Η ομάδα να παράγει έργο»

Την πρώτη του προπόνηση πραγματοποίησε χθες (20/7) στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, ο Φοίνικας ξεκινώντας την προετοιμασία για τη νέα περίοδο. Ο προπονητής, Γρηγόρης Γιασάρης μίλησε στην eleftheria.gr για τη νέα ομάδα αλλά και τους στόχους του λαρισινού συλλόγου.

«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις διοικήσεις και σε όλους τους παίκτες. Μας πάει λίγο πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι σιγά – σιγά να φέρουμε τα παιδιά σε μια ικανοποιητική κατάσταση η οποία θα μας οδηγήσει στο τέλος σε ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα μέρα με μέρα να παράγει έργο. Να υπάρχει ομόνοια, αγάπη, αυτοσυγκέντρωση και αν είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι όπως την πρώτη ημέρα θα πάμε καλά. Δεν θέλω να μιλήσω για άνοδο και παραμονή. Για μένα η ομάδα που δουλεύει έχει στόχο και όραμα. Καλή επιτυχία εύχομαι ειδικά στην άλλη ομάδα της Λάρισας τον Αστέρα που ξεκίνησε και αυτός την ίδια ημέρα».

Δηλώσεις στην eleftheria.gr έκανε και η παλιά… καραβάνα, Θοδωρής Λιάκος: «Πιστεύω πως όσο μπορώ να δώσω κάτι στο μπάσκετ θα το δίνω. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, εξάλλου πολλά παιδιά στην ηλικία μου παίζουν και μάλιστα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Από τη στιγμή που ο Φοίνικας μου προσφέρει ένα καλό επίπεδο θα συνεχίζω και εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να είμαστε γεροί.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση στην οποία μπαίνουν καινούρια παιδιά. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο που μπαίνουν καινούρια πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ. Η Λάρισα που είναι μπασκετομάνα αρχίζει να βγάζει και παράγοντες και αυτό είναι που έλειπε και ήταν ουσιαστικά ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης. Ελπίζω με την είσοδο αυτών των παραγόντων και αγωνιστικά το μπάσκετ να ανέβει».

Η διάρκεια της προετοιμασίας θα είναι 8 εβδομάδες με το πρωτάθλημα να ξεκινάει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.