Γιαννακόπουλος: «Να τελειώσουμε ότι ξεκινήσαμε πέρυσι!»

Είναι από εκείνους που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της ομάδας του, όσο και της όλης εξέλιξης… Ο Σάκης Γιαννακόπουλος αποτελεί το βασικό κομμάτι στο Λαύριο και η παραμονή του για έβδομη σεζόν εκεί αποτελεί επιτυχία.

Η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί, ήταν εξαρχής έντονη και δεν άργησε να επιτευχθεί η εν λόγω συμφωνία για την οποία αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου :

«Αισθάνομαι πολύ καλά που παραμένω σε μία ομάδα η οποία έχει γίνει το μπασκετικό μου σπίτι τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ουσιαστικές σχέσεις και αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους του Λαυρίου, που ελπίζω να συνεχιστούν. Αυτό ήταν ένα ακόμη στοιχείο που μ’ έκανε να μη θελήσω να πάω κάπου αλλού. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Λαύριο βοηθάει πολύ και αγωνιστικά. Μπορείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό!».

Όσον αφορά τους στόχους του Λαυρίου εν όψει της νέας περιόδου «Συνεχίζουμε όπως είμαστε με τον ίδιο κορμό και την ίδια χημεία. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και να το ευχαριστιούνται όλοι. Φέτος πάμε να τελειώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε πέρσι!».

Ο Σάκης Γιαννακόπουλος εκτός από καλύτερος, ήταν και ο πιο άτυχος παίκτης της σεζόν που πέρασε, αγωνιζόμενος μόνο σε 19 αγώνες του Λαυρίου. Απέναντι στον Αρκαδικό υπέστη ρήξη αχίλλειου, τραυματισμός που τον έθετε αυτόματα εκτός δράσης για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Υπεβλήθη σε επιτυχημένη επέμβαση, ακολουθεί αποθεραπεία και ενδυνάμωση, διανύοντας το τελευταίο του διάστημα εκτός παρκέ.

Αν και ο τραυματισμός του τον υποχρέωσε σε ρόλο θεατή για το υπόλοιπο της σεζόν, οι αριθμοί και οι διακρίσεις του μπορούν εύκολα να μπερδέψουν…

Όσον αφορά το Λαύριο, είναι μέσα στην πρώτη 3άδα των τεσσάρων βασικών κατηγοριών… 2ος σε πόντους με 15.9 μ.ό ανά αγώνα, 2ος σε ριμπάουντ με 5.2 μ.ό, 1ος σε ασίστ με 4.2 μ.ό και 1ος σε κλεψίματα με 1.8 μ.ό.

Έτσι γίνεται αντιληπτό πως τα σκαμπανεβάσματα που ακολούθησαν, οφείλονται κυρίως στην απουσία του. Με αυτόν στη σύνθεσή της, η ομάδα του Λαυρίου είχε ρεκόρ 13-6, απόντος του 4-7, αν και προς το τέλος προστέθηκε και ο τραυματισμός του Νίκο Ψυλέα.

Ο 29χρονος guard είχε προλάβει να κερδίσει τις εντυπώσεις, με την παρουσία του, γεγονός που τον ανέδειξε στον κορυφαίο παίκτη της Α2 σύμφωνα με το eurobasket.com, όπως επίσης και σε καλύτερο εγχώριο παίκτη. Η έγκυρη ιστοσελίδα τον συμπεριέλαβε και στην καλύτερη 1η πεντάδα του πρωταθλήματος. Ως “Καλύτερος” ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία των προπονητών που τον αντιμετώπισαν.

Στους 19 αγώνες που έδωσε το παρών, οι μέσοι όροι του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικοί… Σκόραρε 302 πόντους, φιλοδώρησε με 80 τελικές πάσες, μάζεψε 99 ριμπάουντ (88 επιθ.), κέρδισε 123 φάουλ (12ος), καθ’ όλα αξιόπιστος και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με το υψηλότατο 79%, επίσης είναι 11ος στην οικονομία με 61. Ως “κλέφτης” διέπρεψε 34 φορές και είχε 14 μπλοκ. Στα 606’ που αγωνίστηκε αξιολογήθηκε με 0.554 στο σύστημα tendex.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς την πληθωρική παρουσία του Γιαννακόπουλου εντός παρκέ. Ένας εξαιρετικός guard, που όμως δεν περιορίζεται σ’ αυτό, όντας καταλυτικός και ως τεσσάρι, πράγμα που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Όταν χρειάζεται είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στη θέση του play maker. Δεν παραλείπει ποτέ τόσο τα επιθετικά, όσο και τα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και αν το Λαύριο θεωρείται μια φύσει επιθετική ομάδα.

Έχει αποδειχθεί ιδανικός στη διαχείριση των λεπτομερειών ενός κρίσιμου αγώνα, στοιχείο που αποτελεί και την πεμπτουσία της επιτυχίας στο μπάσκετ. Άλλωστε η διαχείριση καταστάσεων υψηλής πίεσης, διαφοροποιεί τον καλό παίκτη από τον μεγάλο(!) και ο Σάκης Γιαννακόπουλος είναι αποδεδειγμένα ένας μεγάλος παίκτης!