Γιασάρης: «Θετικό το πρόσημο για το 2016»

Ο Ερμής Αγιάς δεν έχει κάνει την πορεία που περίμεναν πολλοί στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής, εντούτοις παραμένει ψηλά στη βαθμολογία και είναι μεταξύ των ομάδων που κυνηγούν την άνοδο στην Α2. Εξ ου και το θετικό πρόσημο που βάζει στην ομάδα του ο Γρηγόρης Γιασάρης, κάνοντας τον απολογισμό του 2016 για το “ΑΕΛ RADIO 104,8”.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ερμή Αγιάς μίλησε:

Για τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει: «Είναι θετικός ο απολογισμός για το 2016. Είναι μια χρονιά που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα μας. Καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα με τις προσπάθειες όλων, αρχής γενομένης του προέδρου Θοδωρή Ριζούλη, της υπόλοιπης διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου, των παικτών κυρίως και του κόσμου της Αγιάς στην Β’ Εθνική κατηγορία. Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη επιτυχία για την επαρχία της Αγιάς και γενικά για τον νομό Λάρισας».

Για την στήριξη που έχει η ομάδα από τον πρόεδρο της: «Οποιαδήποτε ομάδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατηγορία, θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες βάσεις και τις βάσεις αυτές τις δίνει σε κάθε ομάδα η διοίκηση. Σε αυτό το πράγμα, η επαρχία της Αγιάς θα πρέπει να νιώθει τυχερή που έχει στην ομάδα της, έναν άνθρωπο που ηγείται του συμβουλίου, τον Θοδωρή Ριζούλη, που προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε όλε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην σημερινή κοινωνία και να βοηθάει την ομάδα να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Το τι θέλει από την ομάδα για το νέο έτος: «Κοιτάξτε, εμείς αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Θα μπορούσαμε πιστεύω να είχαμε πετύχει μια-δύο ακόμα νίκες μέσα στην Αγιά, γι’αυτόν τον λόγο είμαστε και πάρα πολύ στεναχωρημένοι, προβληματισμένοι αλλά μέσα από την διαδικασία της προπόνησης, πιστεύω πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Για το 2017 αυτό που θέλουμε όλοι, είναι να έχουμε στην ομάδα υγεία, σωματική και πνευματική, να είμαστε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον όπως θα έπρεπε να είναι έτσι όλη η κοινωνία και να προχωρήσουμε βήμα βήμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αναλόγως τη δουλειά που θα έχουμε, την συγκέντρωση, την επιθυμία και την βοήθεια από όλους, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την Αγιά όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Καστοριά: «Εμείς αυτήν την στιγμή, το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι του μεθεπόμενου Σαββάτου απέναντι στην Καστοριά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε με την πρωτοπόρο της κατηγορίας, μέσα στην έδρα της αλλά πιστεύω στην δουλειά και την θέληση των παιδιών, στην ομαδική προσπάθεια και θα πάμε εκεί πέρα για να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Το γεγονός που υπάρχει ανταγωνισμός στα πρωταθλήματα μπάσκετ: «Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες και αξιόλογοι προπονητές, νέα παιδιά που προσπαθούν να μπουν στον χώρο του μπάσκετ. Όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ θα πρέπει να έχουν υπομονή, επιμονή και το κυριότερο, να προσπαθούν κάθε μέρα να βελτιώνονται σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι το μπάσκετ της Λάρισας έχει μέλλον».

Το γεγονός ότι σε κάποια πρωταθλήματα, οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι από την Λάρισα: «Είναι μια καλή δουλειά στις ομάδες του νομού, στις πόλεις. Πάρα πολλές ομάδες έχουν νέα παιδιά, γίνεται καλή δουλειά. Κάποιες ομάδες έχουν πιο έμπειρους παίκτες, κάποιες άλλες βασίζονται σε νέα παιδιά. Το μπάσκετ δεν έχει ηλικία, είναι η δουλειά, η θέληση και η επιθυμία».