Γιατί δεν πάνε «μέσα» όσες ΚΑΕ χρωστάνε;

Το ερώτημα που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης κατά την παρουσία του στην σύσκεψη με τα σωματεία της Τ.Ε. Δωδεκανήσου ήταν εύλογο. «Όταν δεν πληρώνεις το ΙΚΑ, σε πάνε μέσα. Όμως πάνε πολλά χρόνια που κάποιες ΚΑΕ δεν έχουν πληρώσει το ΙΚΑ τους και συνεχίζουν να παίζουν»! Το ερώτημα, μοιάζει περισσότερο με… ρητορικό, καθώς παρόλο που είναι εύλογο, απάντηση δεν έδωσε ούτε ο γενικός γραμματέας για το τι θα έπρεπε να γίνει απ’ τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων κι η ίδια η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ. Και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο με βάση τα λεγόμενά του να χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα της Α1 «κρατικό κι όχι επαγγελματικό»!!!
Μπορεί, βέβαια, απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα να μην δόθηκαν, αλλά απ’ την παρουσία του κ. Τσαγκρώνη στη Ρόδο προέκυψαν αρκετές άλλες ειδήσεις. Όπως είναι το ζήτημα των ταυτοτήτων των προπονητών, καθώς όπως προανήγγειλε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης δεν θα ισχύσει υποχρεωτικά η ταυτότητα προπονητή, στους τεχνικούς των ομάδων. «Δεν είδα τον ΣΕΠΚ να αναφέρεται στον Ίβκοβιτς και στους μεγάλους προπονητές και εν πάσι περιπτώσι, δεν θα μας κάνουν οι προπονητές, ό,τι θέλουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγκρώνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΠΑΠ. «Είχαμε πάει σε συνάντηση με ανθρώπους του ΟΠΑΠ για να συζητήσουμε για χορηγία. Ο ΟΠΑΠ μας απάντησε “μα εμείς δίνουμε τόσα λεφτά στο μπάσκετ”. Σε ποιο μπάσκετ τα δίνουνε; Για πρώτη φορά ο ΟΠΑΠ μετά από πολλά χρόνια έδωσε χρήματα στο φιλικό της εθνικής με τις ΗΠΑ. Και αποδείχθηκε την επόμενη μέρα πόσο μεγάλη διαφήμιση ήταν για τον ΟΠΑΠ! Ευτυχώς, ευελπιστούμε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή μίας καλής συνεργασίας».

Βέβαια, η παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ στην σύσκεψη των σωματείων της Τ.Ε. Δωδεκανήσου δεν απέτρεψε την ένταση, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές κι αρκετοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν και αντιτάχθηκαν στης τοποθετήσεις του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής, Θεοδόση Κολιάδη με την πλειοψηφία των ομάδων να ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Τ.Ε. να παραιτηθεί!
Υπήρξαν, πάντως και θετικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν απ’ την σύσκεψη και την παρουσία του κ. Τσαγκρώνη, καθώς όπως ανέφερε η ΕΟΚ προτίθεται να «ακυρώσει» τους περιορισμούς της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στον τομέα των υποδομών. « Είναι καλό μία ομάδα να έχει υποδομές. Η Τοπική Επιτροπή θα πρέπει να ρίξει, όμως, νερό στο κρασί της αν υπάρχει μία ομάδα που να διαθέτει 10 αθλητές ηλικίας 20-25 ετών και δεν έχει υποδομές». Κατά πως φαίνεται λοιπόν, οι προϋποθέσεις συμμετοχής που είχαν τεθεί απ’ την Τοπική Επιτροπή δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις νέες προκηρύξεις. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 4 Οκτωβρίου, οπότε κι αναμένεται να γίνουν γνωστές οι όποιες τροποποιήσεις θα γίνουν.