Γιορτάζουν στην Κρήτη, πλησιάζουν στο Πέραμα…

Με δύο από τους επτά αγώνες διεξάγεται σήμερα το πρώτο πιάτο της 28ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Και στους δύο οι γηπεδούχοι δεν είναι μόνο τα φαβορί, αλλά και οι ομάδες που χρειάζονται περισσότερο τη νίκη. Ο μεν ΟΦΗ για να γιορτάσει την άνοδο και το δε Πέραμα για να βρεθεί ένα βήμα από τον ίδιο στόχο…

Πέραμα/Ερμής – Φίλιππος Βέροιας (Περάματος, 15:00)

Από τη στιγμή που νίκησε στον Δούκα, το Πέραμα έχει πια τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την άνοδο, ωστόσο ακόμα δεν έχει «καθαρίσει». Μία νίκη επί του Φίλιππου θα φέρει την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ακόμα πιο κοντά. Στον αντίποδα, οι Βεροιώτες για πρώτη φορά δεν έχουν να παλέψουν για κάτι, εκτός από το γόητρό τους, αφού υποβιβάστηκαν μαθηματικά στη Γ’ Εθνική από την περασμένη εβδομάδα.
Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος (1-0 έχει το Πέραμα, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Φίλιππο), Μαρνελάκης (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 2 νίκες το Πέραμα, 2 ήττες ο Φίλιππος
Πέραμα εντός έδρας: 11-2 (5 σερί νίκες)
Φίλιππος εκτός έδρας: 2-11
Στον 1ο γύρο: Φίλιππος Βέροιας – Πέραμα/Ερμής 73-54

ΟΦΗ – Αίολος Τρικάλων (Βενετόκλειο, 17:00)

Την άνοδό του θέλει να σφραγίσει και με τη… βούλα ο ΟΦΗ, ο οποίος φιλοδοξεί να πανηγυρίσει μαζί με το κοινό του την επιστροφή στην Α2. Ο Αίολος πηγαίνει στην Κρήτη χωρίς να έχει πλέον κανένα άγχος, αφού μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του.
Διαιτητές: Παπαφωτίου (0-1 έχει ο ΟΦΗ, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Αίολο), Αναγνώστου (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 2 νίκες ο ΟΦΗ, 1 νίκη ο Αίολος
ΟΦΗ εντός έδρας: 13-0
Αίολος εκτός έδρας: 3-10 (8 σερί ήττες)
Στον 1ο γύρο: Αίολος Τρικάλων – ΟΦΗ 70-76