Γιορτή του μπάσκετ στον Αμπελώνα με νικήτρια την αλληλεγγύη

Ένας αγώνας μπάσκετ διαφορετικός από τους άλλους, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Γήπεδο του Αμπελώνα, με νικητές την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό.

Πιο συγκεκριμένα, Γυμναστικός Σύλλογος Αμπελώνα, ΑΕΛ, «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Save Μ.ΟΡ.Α.Σ», ένωσαν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας μήνυμα ανθρωπιάς και ελπίδας σε όλους.

Η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα στο πλαίσιο της δράσης «Τρίποντο Αλληλεγγύης» που έχει εγκαινιάσει φέτος, διοργάνωσε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, με στόχο την συλλογή τροφίμων για το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την ανταπόκριση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως επίσημος προσκεκλημένος του αγώνα ήταν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Save Μ.ΟΡ.Α.Σ», μέλη του οποίου ενημέρωσαν το κοινό για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, με τους αθλητές και τις διοικήσεις και των δυο ομάδων να γίνονται εθελοντές δότες.

Το αγωνιστικό κομμάτι, όπως ήταν φυσικό πέρασε σε… δεύτερη μοίρα, με την ΑΕΛ να γίνεται πάντως η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος τον Γ.Σ. Αμπελώνα τόσο σε επίσημα όσο και σε φιλικά παιχνίδια.

Στο σημαντικό φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι, το παρόν έδωσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Χρυσοβέργης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Αμπελώνα κ. Σταύρος Κωτούλας, δήλωσε: 
«Σε μια περίοδο που έννοιες όπως αλληλεγγύη, εθελοντισμός και προσφορά, είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ, Γ.Σ. Αμπελώνα και ΑΕΛ στείλαμε ηχηρό μήνυμα.
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΕΛ που ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά μας, την Κλινική “Αγία Φωτεινή” και τον κ. Καλογερόπουλο για τα τρόφιμα που μας προσέφεραν, αλλά και στον υπέροχο κόσμο μας που γέμισε το γήπεδο και συνέβαλλε τα μέγιστα για να φτάσουμε σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Σήμερα είναι μια μέρα που θα παραμείνει χαραγμένη στην ιστορία της Ομάδας μας. 
Επισκέφθηκε και αγωνίστηκε στην πόλη μας για πρώτη φορά μια ομάδα που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, συλλέξαμε τρόφιμα για έναν σπουδαίο εθελοντικό οργανισμό, ενώ ενημερωθήκαμε και γίναμε εθελοντές δότες μυελού των οστών από ένα Σωματείο με αξιέπαινη δράση.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε.
Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο ένας εκ των αρχηγών της ΑΕΛ Κώστας Σαριμπαλίδης δήλωσε: 
«Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Γ.Σ. Αμπελώνα για αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι. 
Η ιστορία της ομάδας μας, κάνει επιβεβλημένη την παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις που προάγουν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και το αθλητικό ιδεώδες.
Πολλά συγχαρητήρια στο Σωματείο “Save Μ.ΟΡ. Α.Σ” για το πραγματικά σπουδαίο έργο που προσφέρουν.
Καλή χρονιά, με υγεία σε όλο τον κόσμο».