Γκέρος: «Μπορούμε να κάνουμε πολλά…»

Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” παραχώρησε ο Βαγγέλης Γκέρος, ο οποίος μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία που κάνει φέτος ο Κόροιβος, αλλά και τις καλές εμφανίσεις του ίδιου, που τον συγκαταλέγουν στους καλύτερους σέντερ της Β’ Εθνικής.

Ο 30χρονος Λαρισαίος χαρακτήρισε την ομάδα της Αμαλιάδας «την έκπληξη της αγωνιστικής» και μίλησε για τα γούρια του, τα προβλήματα με τους τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν, την ισπανική “θητεία” του και φυσικά την πορεία που διαγράφει ο ίδιος και η ομάδα του φέτος…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως κρίνεις την πορεία του Κόροιβου;

«Αποτελούμε την έκπληξη της Β’ Εθνικής. Προσωπικά, χαίρομαι που η μπασκετική Ελλάδα μιλάει θετικά για εμάς. Η καλή μας πορεία οφείλεται σε δύο λόγους: τον προπονητή και τους παίκτες. Υπάρχει καλό κλίμα και στόχος είναι να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι πως, παρά το μικρό ρόστερ, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο».

Η ελλιπής προετοιμασία έχει επηρεάσει;

«Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για προετοιμασία και η τελευταία μεταγραφή ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτέμβρη, έγινε σωστή δουλειά, κάτι που φαίνεται στα παιχνίδια».

Ποιος είναι ο στόχος σας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

«Στόχος μας ήταν -και εξακολουθεί να είναι- η παραμονή».

Πως είναι το επίπεδο της φετινής Β’ Εθνικής;

«Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων τριών ετών. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, καθώς αγωνίζονται παίκτες που διέπρεψαν τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Α1 όσο και στην Α2».

Ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζεις;

«Μέχρι στιγμής μου έχουν κάνει θετική εντύπωση ο Αίολος Τρικάλων, ο Φιλαθλητικός και το Ηράκλειο».

Το μικρό ρόστερ σας έχει στοιχίσει;

«Το συγκεκριμένο γεγονός μας πεισμώνει αντί να μας επηρεάζει και μας κάνει να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Πως σχολιάζεις το γεγονός πως είσαι 6ος σκόρερ της κατηγορίας;

«Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα. Αυτή η ατομική επίδοση αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον Γιάννη Ελευθεριάδη;

«Είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία μας, γιατί πραγματικά ξέρει μπάσκετ και με έχει βοηθήσει σημαντικά. Η φιλοσοφία του και η μπασκετική του παιδεία μου ταιριάζουν. Δεν είναι τυχαία η θητεία του στην Εθνική ομάδα. Επίσης, είναι άνθρωπος που θα σου σταθεί σε μια δύσκολη στιγμή. Αυτό δείχνει την ανθρώπινη πλευρά του, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας και το εκτιμάω».

Ο κόσμος σας βοηθάει;

«Αυτοί που έρχονται, δίνουν δυναμικό παρόν. Ωστόσο, το γήπεδο θα μπορούσε να γεμίζει, κάτι που θα μας έδινε ώθηση για ακόμα ποιοτικότερο μπάσκετ. Τους θέλουμε κοντά μας για να μας δίνουν δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα».

Η σημαντικότερη περίοδος της καριέρας σου;

«Το σύνολο των επτά πρώτων αγωνιστικών στην LEB (Ισπανία), όπου ημουν πρώτος σκόρερ της ομάδας μου και ο ενθουσιασμός του κόσμου προς το πρόσωπό μου ήταν έκδηλος».

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ελληνικού και ισπανικού μπάσκετ;

«Υπάρχει διαφορά όσον αφορά την οργάνωση και την μπασκετική νοοτροπία-παιδεία, ενώ είναι διαφορετική και η αντιμετώπιση των διοικήσεων προς τους παίκτες. Το κοινό διακατέχεται απο φίλαθλο πνεύμα και τα γήπεδα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να παίξεις μπάσκετ. Στο αγωνιστικό σκέλος, το κόνσεπτ των Ισπανών είναι η ταχύτητα και βασίζονται σε αυτήν και τον αιφνιδιασμό».

Γιατί έφυγες από τη Ματαρόν, τη στιγμή που είχες αξιόλογη παρουσία;

«Ο πρώτος λόγος ήταν η εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων και κατά δεύτερον ο τραυματισμός μου στη μέση, που με οδήγησε σε άμεση χειρουργική επέμβαση και με κράτησε για δύο χρόνια εκτός γηπέδων. Αρχικά με επηρέασε πάρα πολύ, αλλά με τη στήριξη της οικογένειάς μου και της γυναίκας μου, αλλά και με τη δική μου επιμονή, επανήλθα στα μπασκετικά δρώμενα».

Έχεις γούρια;

«Ναι, τα οποία είναι η παρουσία της γυναίκας μου Φιλίτσας, καθώς και τα παπούτσια που προμηθεύομαι απ’ το κατάστημα αθλητικών ειδών της θείας μου Αθηνάς».

Μια ευχή εν όψει της νέας χρονιάς που πλησιάζει;

«Εύχομαι να αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας για να δούμε επιτέλους τους Έλληνες ευτυχισμένους, όπως τους αρμόζει».

Πηγή: southbasket.gr