Γκίκας: «Θα καταφέρουμε το στόχο μας»

12 χρόνια μπασκετικής ζωής μετρά στο Ψυχικό ο Δημήτρης Γκίκας. Ο αρχηγός των «κυανοκίτρινων» ήρθε στα βόρεια προάστια σε ηλικία 18 για να εξελιχθεί σε έναν ώριμο μπασκετμπολίστα. Ο 30χρονος φόργουορντ μίλησε για το τι είναι αυτό που τον κρατάει τόσα χρόνια στην ομάδα, τις επιτυχίες της και το γεγονός πως φέτος το Ψυχικό θεωρείται ένα εκ των φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικά:

– Είσαι ήδη 12 χρόνια στην ομάδα. Τί είναι αυτό που σε κρατά τόσα χρόνια στο Ψυχικό;

“Στην ομάδα με κρατάει το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί με τους ανθρώπους που την διοικούν, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια είναι συνεπέστατοι, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά γενικότερα”.

– Τί κάνει το Ψυχικό ξεχωριστό;

“Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Ψυχικό είναι ότι κάθε παίκτης που έρχεται στην ομάδα δεν επιλέγεται μόνο βάσει ικανοτήτων αλλά βασική προϋπόθεση είναι ο χαρακτήρας και το ήθος του. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι η διοίκηση ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν “μπλέχτηκε” στα πόδια του προπονητή και των παικτών όσον αφορά το προπονητικό και το αγωνιστικό κομμάτι αφήνοντας τους να δουλέψουν απρόσκοπτοι μέσα στο γήπεδο”.

– Πως αισθάνεσαι για όσα έχει πετύχει η ομάδα αυτά τα χρόνια;

“Σίγουρα αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι έχει πετύχει αρκετά πράγματα και εύχομαι να πετύχει ακόμα περισσότερα”.

– Πως βλέπεις φέτος την μάχη της ανόδου στη Β’ Εθνική;

“Φέτος το πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών. Ειδικά ο όμιλός μας έχει πολύ δυνατές ομάδες με πολλούς έμπειρους παίκτες που έχουν κατέβει από υψηλότερες κατηγορίες, κάνοντας τον αρκετά αμφίρροπο. Πιστεύω ότι η άνοδος θα κριθεί από το ποια από αυτές τις ομάδες θα παρουσιαστεί σοβαρή ως το τέλος.”

– Το γεγονός ότι οι περισσότεροι θεωρούν το Ψυχικό ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο σας γεμίζει με περισσότερο άγχος;

“Πιστεύω ότι άγχος έχουν οι άλλες ομάδες όταν πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν. Η ομάδα φέτος έχει το πιο πλήρες ρόστερ που είχε ποτέ και σε συνδυασμό με την  δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τον στόχο μας”.