Γκίμας: «Για να παραμείνουμε πρέπει να ματώσουμε»

gimasΟ Φίλιππος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα με μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Αρκαδικό. Ο Δημήτρης Γκίμας σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα σχολίασε το αποτέλεσμα, αναφέροντας: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά ξέροντας τον φετινό στόχο δεν σήμαινε τίποτα για εμάς. Στην συνέχεια είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση ή μάλλον καλύτερα επιστροφή στην πραγματικότητα η οποία είναι ότι για να παραμείνουμε πρέπει να «ματώσουμε» μέχρι το τέλος. Το κλίμα που δημιουργήθηκε στην ομάδα μετά από πέντε σερί ήττες είναι βαρύ και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ψάχναμε λοιπόν να βρούμε μια νίκη . Ξέραμε ότι το σημερινό παιχνίδι, τελευταίο στην Βέροια πριν τις γιορτές,  ήταν κομβικό με έναν δυνατό αντίπαλο που όμως δεν είναι ανίκητος. Καμία ομάδα στην κατηγορία δεν είναι ανίκητη.

Το κρίσιμο σημείο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Αρκαδικός έχασε την αυτοσυγκέντρωση του. Εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σ’ εκείνο το σημείο,  πήραμε την ψυχολογία με το μέρος μας και ευστοχώντας σε κάποια σουτ αλλά και σε κάποιες κρίσιμες επιλογές που κάναμε καταφέραμε να κερδίσουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες για τον τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα αλλά και τον τρόπο που αντέδρασαν σήμερα. Ήταν όλοι τους μια ομάδα, συμπαίκτες πραγματικοί και ήταν αυτό που μας έδωσε την νίκη. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε.

Κοιτάμε με την ίδια συγκέντρωση το επόμενο παιχνίδι με τον Αετό. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη 17 παιχνίδια, ο κόσμος που μας αγαπάει πρέπει να έχει υπομονή. Αν η ομάδα πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία θα είναι σαν να κατακτά το πρωτάθλημα και έτσι θα το πανηγυρίσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε οτι είναι κατόρθωμα το ότι βρισκόμαστε εδώ και αυτό οφείλετε στον προσωπικό αγώνα δυο – τριών ανθρώπων».

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Γκιουλέκας δήλωσε: «Μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Μια νίκη ψυχολογίας που θα μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επίτευξη του στόχου μας. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες που είναι και δημιουργοί αλλά και εκτελεστές. Έτσι έπρεπε να εστιάσουμε στο τι θα παραχωρούσαμε και τι θα κερδίζαμε. Σημαντικό κομμάτι για εμάς ήταν να σταματήσουμε την δημιουργικότητα του Καρύδα ώστε να μην μπορούν να μπουν κι άλλοι παίκτες στο παιχνίδι, να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά πλαίσια όπως και έγινε, διαφορετικά δεν θα είχαμε καμία τύχη και τρίτο και πιο σημαντικό η άμυνα η οποία σε αυτό το παιχνίδι πέρα τη συνοχής είχε και αυτοθυσία. Είχε το κάτι παραπάνω από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά γιατί παίζοντας με μια ομάδα όπως ο Αρκαδικός μόνο με το κάτι παραπάνω θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο μοτίβο, να συγκεντρώσουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και μας στήριξε. Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό και καλή συνέχεια».