Γκίμας: «Δεν επιτρέπονται παιδιάστικοι συναισθηματισμοί»

gkimasΔεν τα κατάφερε ο Φίλιππος Βέροιας στα Πεύκα απέναντι στους Μαχητές γνωρίζοντας την ήττα. Ο  τεχνικός του Φιλίππου, Δημήτρης Γκίμας μίλησε στο filipposbc.gr για τον αγώνα αναφέροντας:
«Ευχαριστούμε θερμά το φίλο σωματείο των Μαχητών για τη φιλοξενία. Συγχαρητήρια επίσης και για τη νίκη. Επίσης θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ το συνάδελφο και φίλο προπονητή Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και για τη σημερινή νίκη και για την πορεία της ομάδας του όλη τη χρόνια.

Ειδικά σήμερα κατάφερε αυτό που εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα. Κατάφερε η ομάδα του να μείνει συγκεντρωμένη επι 40 λεπτά και να δικαιωθεί στο τέλος. Κι αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο αλλά πιστώνεται κατά τη γνώμη μου στον ίδιο. Εγώ από την πλευρά μου δεν κατάφερα το ίδιο για σαράντα λεπτά.

Παράπονα δεν έχω από την προσπάθεια που καταβάλαμε για τριάντα πέντε λεπτά. Δυστυχώς όμως για μας η χαμένη μάχη των ριμπάουντ και η σωματική και πνευματική κούραση στα τελευταία πέντε λεπτά μας οδήγησε στην ήττα. Αυτό όμως που περισσότερο με ενοχλεί είναι ο εκνευρισμός και η ψυχική κόπωση των τελευταίων πέντε λεπτών που χάλασε την εικόνα μας.

Είναι κάτι που εξήγησα στους παίκτες μας στα αποδυτήρια κι εύχομαι να το κατάλαβαν χωρίς να χρειαστεί να επανέλθω. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αφοσιωμένοι στο πλάνο και ψυχικά υπεράνθρωποι για σαράντα.

Δεν επιτρέπονται ούτε παιδιάστικοι συναισθηματισμοί ούτε ψευδό-ηρωικά ξεσπάσματα. Είναι τόσο απλό. Αν το καταφέρουμε πολύ απλά θα σωθούμε. Αυτά που λέω ισχύουν για όλους μας. Και κάτι ακόμη. Δεν έχουμε υποβιβαστεί δεν είμαστε αξιολύπητοι και η αναπνοή μας είναι ακόμη καυτή στο λαιμό των αντιπάλων μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν να διανύουμε την εβδομάδα των παθών προσδοκώντας ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ την Ανάσταση».