Γκίμας: «Είμαστε ζωντανοί»

filippos-gkimasΒαθμολογική “ανάσα” πήρε ο Φίλιππος Βέροιας με τη νίκη του επί του ΟΦΗ. Ο Δημήτρης Γκίμας σε δηλώσεις του μετά από το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι όσο και στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για την ομάδα.

Ο τεχνικός του Φίλιππου σχολίασε μετά από το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ και τον αγαπητό φίλο Φώτη Τακιανό για την προσπάθεια που κάνει παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του με τους τραυματισμούς. Ήταν ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε με τον ίδιο τρόπο που χάσαμε από τον Ηρακλή. Αν θυμάστε είχαμε χάσει ένα παρόμοιο σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η κατηγορία έχει πολλά τέτοια παιχνίδια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε ζωντανοί, είμαστε μέσα στο στόχο της παραμονής. Είμαι υπερευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες. Βέβαια ήμασταν τυχεροί που κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει γιατί δεν αντιδράσαμε σωστά στην τελευταία φάση.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες η προπόνηση γίνεται με 6 παίκτες λόγω τραυματισμών και έτσι παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε παίξαμε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών τα παιδιά ανταποκρίνονται και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά παιδιά. Η χρονιά είναι λίγο περιπετειώδεις και ευελπιστούμε να έχει κατάληξη την παραμονή για την οποία απαιτείται πολύ κόπος ακόμη. Η χρονιά αυτή είναι πολύ σημαντική για το μπάσκετ της περιοχής. Το μπάσκετ πρέπει να παραμείνει στην Α2 και να είναι πυλώνας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε.

Για το παιχνίδι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα το είδατε και μόνος σας ήταν δραματικό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο Ψυχικό και το μεθεπόμενο στον Ηλησιακό με την ελπίδα την Δευτέρα να είμαστε αν όχι δώδεκα τουλάχιστον οι δέκα υγιείς στο γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμπαραστέκεται στην ομάδα, που έκανε μια όμορφη ατμόσφαιρα σήμερα. Θέλουμε ο κόσμος να αγαπήσει την ομάδα. Όσοι νομίζουν ότι η ομάδα έπρεπε να έχει 10 νίκες θέλω να τους πω ότι η ομάδα αυτή έχει budget παραμονής. Δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν. Εδώ «χύνεται» αίμα. Αυτοί που μας αγαπάνε πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσουν να βγάλει η ομάδα ψυχή και συναίσθημα».