Γκίμας: «Η ομάδα θα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια»

Δεν άντεξε για πολύ μακριά από τη Β’ εθνική. Ο Φίλιππος Βέροιας μπορεί πέρσι να υποβιβάστηκε, όμως φέτος με εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου του Βορρά της Γ’ εθνικής έδειξε ότι αυτό ήταν απλά ένα διάλειμμα. Ο τεχνικός της ομάδας της Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επιστροφή στη Β’ εθνική, τους μελλοντικούς στόχους, ενώ αναφέρθηκε και στο Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του Φίλιππου Βέροιας στη Β’ εθνική :

«Πιστεύω ότι δίκαια επιστρέφουμε κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που είχαμε. Είμαστε αήττητοι στην έδρα μας, ενώ είχαμε μόλις μία ήττα εκτός έδρας. Αυτή η πορεία για εμένα οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα μαθήματα της περσινής χρονιάς. Διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες μάθαμε πολλά πέρσι παρά τον υποβιβασμό.

Φέτος το ρόστερ που δημιουργήθηκε ήταν πολύ καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Κρατήσαμε ένα βασικό κορμό με τους Τσακίρη, Κοτσάμπαση, Ιωσηφίδη και Κόγια, ενώ έγιναν σημαντικές προσθήκες με παίκτες (Τριχόπουλος, Προδρόμου, Κασαμπαλής, Κοθράς, Παπαπέτρου) που έχουν παίξει σε ανώτερες κατηγορίες. Όλοι τους εκτός από καλοί παίκτες είναι και εξαιρετικά παιδιά κι αυτό είναι σημαντικό».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν κι αυτούς που μπαίνουν πλέον:

«Από την αρχή ο μοναδικός στόχος ήταν η άνοδος. Η διοίκηση ήταν κάθετη και η ομάδα έγινε με σκοπό την άνοδο. Βέβαια χτίστηκε όχι μόνο για μία χρονιά αλλά για να αποτελέσει τη βάση για το μέλλον. Θέλαμε να έρθουν παίκτες με μέλλον που πάνω τους θα μπορέσει να χτιστεί ένας κορμός που θα πάει την ομάδα και πέρα από τη Β’ εθνική.

Το δύσκολο σε όλα αυτά είναι πως θα διαχειριστείς πνευματικά τον τίτλο του φαβορί και πως θα προσαρμοστείς στο ότι πρέπει κάθε Κυριακή να κερδίζεις.

Όσον αφορά το μέλλον θα περιμένουμε λίγο να δούμε την κατάσταση και φυσικά να δούμε τι θα γίνει με τους μικρούς παίκτες που υπάρχει περίπτωση η παρουσία τους να είναι υποχρεωτική. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όλο το σχεδιασμό. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια ».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:

«Ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα φέτος. Υπήρξε μεγάλη συσσώρευση καλών παικτών που έχουν παίξει σε ανώτερες κατηγορίες. Δεν έχω ξαναδεί τόσους πολλούς στη κατηγορία. Κάθε ομάδα είχε τουλάχιστον 3-4 παίκτες με καλή καριέρα από Α1 μέχρι Β’ εθνική. Αυτό με χαροποιεί περισσότερο γιατί η άνοδος μας έρχεται μέσα από ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

«Τα Σεμινάρια είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται. Κι όχι μόνο τα διεθνή αλλά και αυτά των μικρών κατηγοριών. Χαίρομαι που γίνεται στη γειτονιάς μας είναι σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τέτοια σεμινάρια. Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που το όνομα του είναι «Φαίδωνας Ματθαίου» είναι κάτι που άξιζε σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες. Τι να πει κάνεις για προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Τρινκερί. Πραγματικά όμως θέλω πολύ να δω και τους δύο Έλληνες που φέτος είχαν εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Ειδικά ο Στέργιος Κουφός που έχει ένα ιδιαίτερο στιλ μπάσκετ είμαι πολύ περίεργος να μας εξηγήσει πως στήνει μία ομάδα και πως τη δουλεύει. Αυτά τα σεμινάρια είναι μία τεράστια ευκαιρία για επιμόρφωση σε όλους τους προπονητές της Βορείου Ελλάδας».