Γκίμας: «Πιστεύω στην παραμονή»

Αποτέλεσε την έκπληξη της χθεσινής αγωνιστικής καθώς επιβλήθηκε του Περάματος των οχτώ σερί αγωνιστικών! Ο Φίλιππος Βέροιας πήρε μεγάλη βαθμολογική… ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Ο τεχνικός του μακεδονικού συλλόγου, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση του πως η ομάδα του θα κερδίσει το στοίχημα της αποφυγής δεν θα υποβιβαστεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρωτάθλημα τονίζοντας πως γενικότερα τα πρωταθλήματα… χωλαίνουν.

Αναλυτικά:

«Κερδίσαμε την άνοδο σε… λίστα αναμονής. Το μάθαμε με επισημότητα λίγο αργά, αν και το περιμέναμε. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πατούσαμε σε δύο… βάρκες. Το ένα πόδι μας βρισκόταν στη Γ’ Εθνική και το άλλο στη Β’. Είχαμε αποφασίσει εξ αρχής πως ό,τι και να γίνει, θα βασιστούμε στον τοπικό μας κορμό. Η μόνη μας προσθήκη είναι ο Γιάννης Γάκης, που κάνει πολύ καλή δουλειά.

Υπήρξε ένα διάστημα προσαρμογής σε μία κατηγορία που δεν είχαμε συνηθίσει τόσο τους παίκτες μου, όσο και για μένα. Την ιδιόμορφη αυτή κατάσταση επιβάρυναν οι τραυματισμοί αρκετών βασικών μας παικτών, ενώ ήρθε να προστεθεί και το δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Όλα αυτά μας φόρτωσαν με ήττες και κλόνισαν την αυτοπεποίθηση παικτών, με συνέπεια να αργήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, μετά τις γιορτές παίζουμε καλύτερα».

Μπορεί ο Φίλιππος να βρίσκεται στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Δημήτρης Γκίμας ξεκαθαρίζει: «Πίστευα και πιστεύω ακόμα στην παραμονή, πολύ πριν ξεκινήσουμε τις νίκες. Εμπιστεύομαι την ικανότητα των παικτών μου. Το δυνατό μας στοιχείο είναι η εντυπωσιακή ομοιογένεια που έχουμε. Είμαι στην ομάδα 12 χρόνια και κατά τη διάρκειά τους δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Υπάρχουν αρκετοί αθλητές που παίζουν μαζί μας πολλά χρόνια κι έτσι έχουμε έναν πολύ καλό τρόπο λειτουργίας. Έστω και με μεγάλο κόπο, πιστεύω πως θα μείνουμε στην κατηγορία», ανέφερε αρχικά και συνέχισε σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα:

«Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση (σχετικά αρνητική) είναι το γεγονός πως δεν βλέπω να έχουμε σε αυτή την κατηγορία πολλούς νέους παίκτες. Και σε αυτό τον κανόνα δεν αποτελούμε εξαίρεση ούτε εμείς. Βασιζόμαστε σε έμπειρους και δοκιμασμένους αθλητές, όμως κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ξεχωρίσει τελείως το μπάσκετ των εθνικών κατηγοριών, από την παραγωγική διαδικασία. Ή θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες ή να μπουν αυστηρά κριτήρια και να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την ανάπτυξη. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε μερικά χρόνια θα υπάρχει έλλειψη παικτών. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

Οι παράγοντες βάζουν χρήματα, εμείς προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να κερδίζουμε, όμως δεν κάνουμε κάτι για την ανάπτυξη. Εκεί που θα πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος περιορισμός είναι στη Γ’ Εθνική. Εάν αποφασιστεί να είναι τρεις οι εθνικές κατηγορίες, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια και για τη Β’ Εθνική και για την Α2. Να μην είναι οι κατηγορίες όποια ομάδα δεν πληροί τις προδιαγραφές. Κακά τα ψέματα, οι ομάδες που θα επιβιώσουν είναι αυτές που διαθέτουν οικονομική ευρωστία και θα πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με την ανάπτυξη».