Γκίμας: «Στόχος ο πρωταθλητισμός»

Αναμφίβολα η νίκη που έκλεψε τις εντυπώσεις στην 5η αγωνιστική της Β’ εθνικής Βορρά ήταν αυτή του Φίλιππου επί του Ηρακλή με 67-64. Η Βέροια κατάφερε να βάλει φρένο στο αήττητο σερί που έτρεχε ο «γηραιός». Ο τεχνικός των νικητών, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη επικράτηση της ομάδας του, τους στόχους που θέτει αλλά και για το πρωτάθλημα που «θα έχει πολλές εκπλήξεις».

Αναλυτικά :

Για τη σπουδαία νίκη επί του αήττητου Ηρακλή:

«Τα κυρίαρχα στοιχεία του παιχνιδιού πιστεύω ότι ήταν η δύναμη, οι σωματικές επαφές και οι σκληρές άμυνες. Από τα 40 λεπτά του αγώνα εκτός από ένα μικρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο που χάσαμε το προβάδισμα σε όλο το υπόλοιπο ματς προηγούμασταν. Μάλιστα βρεθήκαμε μπροστά ακόμα και με 10 πόντους (61-51) στο 1.58 πριν τη λήξη, οπότε θεωρώ ότι δίκαια εμείς ήμασταν οι νικητές. Ασφαλώς για εμάς είναι μία νίκη σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς είχαμε χάσει δύο παιχνίδια εκτός έδρας με μικρή διαφορά.

Οι παίκτες έχουν πολλές δυνατότητες, όμως ομάδα γινόμαστε σιγά σιγά. Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός γι’ αυτό θέλουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας να τα κερδίζουμε. Η έδρα είναι αυτή που σε διατηρεί και οι εκτός έδρας νίκες σε ανεβάζουν. Αυτή η νίκη ήταν μία νίκη εντός έδρας χωρίς να μας δίνει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα».

Για το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας:

«Όπως δείχνει τώρα στην αρχή του το πρωτάθλημα δεν είναι δύο ή τριών ταχυτήτων αλλά πρόκειται για μία κατηγορία με απόλυτα ισοδύναμες ομάδες τουλάχιστον στο ξεκίνημα τους. Εγώ προσωπικά έχω μεγάλη εκτίμηση στο Ανατόλια που το ξέρω από πέρσι, ενώ το Αιγάλεω είναι μία ομάδα που έχει καλούς παίκτες και έδρα οπότε δε θεωρώ μεγάλες αποτυχίες τις εκτός έδρας ήττες που είχαμε. Το ξεκίνημα μας θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά δεν μας απογοητεύει. Ο Φίλιππος διαθέτει από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας που είναι καταξιωμένοι με πολλά χρόνια στα γήπεδα γι’ αυτό δεν λέμε ότι πάμε για μία απλά καλή πορεία. Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας γι’ αυτό και περιμένω πολλές εκπλήξεις. Όπως είπα και πριν όποια ομάδα διατηρήσει την έδρα της θα είναι για πρωταθλητισμό.
Πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους θα γίνουν και πάλι Σχολές. Έπρεπε να γίνουν».

Who is who

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Είναι πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας.  Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Ως προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου, στα παιδικοεφηβικά τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαιδων του Ολυμπιακού Βόλου.
Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα για 13 χρόνια έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10.