Γκίμας: «Το καντήλι μας όμως έχει ακόμη λάδι»

gkimasΤον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φάρο Κερατσινίου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (26/3, 15:00) ο Φίλιππος Βέροιας. Ο Δημήτρης Γκίμας μίλησε στο filipposbc.gr εν όψει της αναμέτρησης αναφέροντας: ” Διανύουμε την ευκολότερη εβδομάδα της σεζόν, κι αυτό το λέω για δυο λόγους. Πρώτα διότι όπως έλεγε κι ένα παλιό τραγούδι “ας είμαστε ρεαλιστές”…. μεταξύ ημών και του Φάρου υπάρχει διαφορά καταγεγραμμένη στο βαθμολογικό πίνακα.

Ακολούθως εμείς χρειαζόμαστε μια εβδομάδα ξεκούρασης. Δεν εννοώ ότι δεν προπονηθήκαμε. Αντιθέτως προπονηθήκαμε σκληρά.  Χρειαζόμασταν όμως όλοι μας μια εβδομάδα ψυχολογικής αποφόρτισης την οποία το παιχνίδι αυτό μας προσφέρει. Όπως όλοι γνωρίζουν επτά μήνες τώρα, από τα 20 παιχνίδια έχουμε διεκδικήσει μέχρι τέλους τα 16.

Πολλά από αυτά μέχρι το τελευταίο σουτ ή την τελευταία άμυνα. Πάντοτε η ήττα όσο κι αν την καλλωπίζουμε φέρνει πίκρα κι απογοήτευση. Όπως βλέπετε όμως ακόμη κι αυτό το παλεύουμε.  Όλοι μας, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ, τα μέλη της, οι αγαπημένοι μας φίλαθλοι, εμείς οι προπονητές και κυρίως οι ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ, κάνουμε κάθε εβδομάδα κατάθεση ψυχής.

Δυστυχώς βαθμολογικά ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν έχει δικαιωθεί απολύτως η μεγάλη συλλογική αυτή προσπάθεια. Το καντήλι μας όμως έχει ακόμη λάδι.  Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ούτε ζητάμε οίκτο, είμαστε μια ομάδα περήφανη και στην ήττα και στη νίκη. Με πίστη στο στόχο μας λοιπόν θα συνεχίσουμε και μετά από αυτό τα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να πάμε και να γυρίσουμε υγιείς. Θα γίνουν πολλά μέχρι το τέλος Μαΐου. Υπομονή και ταμείο στο τέλος.”