Γκίμας: «Το 25% της παραμονής»

filippos-gefyra

Ο Φίλιππος Βέροιας επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με τρόπο επιβλητικό. Κράτησε τη Γέφυρα στους τέσσερις πόντους στην τρίτη περίοδο και εν τέλει έφτασε εύκολα στη νίκη, την τρίτη του σε εννέα αγωνιστικές στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής. Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν φυσιολογικά ικανοποιημένος από τους παίκτες του και το έδειξε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τους δύο προπονητές:

Δημήτρης Γκίμας: «Να ευχαριστήσω τον κόουτς Τουλούμη για τα καλά του λόγια. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για εμάς αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ενέργεια και την προσπάθεια μας και μείναμε συγκεντρωμένοι για μεγάλο διάστημα. Κάθε παίκτης που συμμετείχε σήμερα έδωσε και την ψυχή του αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να μείνουμε περισσότερο από μια μέρα στο παιχνίδι αυτό.

Απλά σήμερα λέω ότι κάναμε το 25% της παραμονής στην κατηγορία αν σκεφτούμε ότι με 12 νίκες σωζόμαστε. Συνεχίζουμε με το επόμενο παιχνίδι που δεν είναι καθόλου εύκολο με τον Εύοσμο να ψάχνει κι αυτός νίκες. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι αλλά εμείς θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Η ανηφόρα συνεχίζεται και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας όπως και σήμερα».

Δημήτρης Τουλούμης: «Στο σημερινό παιχνίδι πιστεύω ότι υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Βέροια. Εμείς σίγουρα δεν ήρθαμε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι ενώ ξέραμε ότι η Βέροια στο γήπεδο της παίζει πάρα πολύ καλή και πιεστική άμυνα και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε με αποτέλεσμα η Βέροια να αποκτήσει σημαντική διαφορά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ισορροπήσαμε το παιχνίδι και στην επανάληψη μπήκαμε με σκοπό να διορθώσουμε κάποια λάθη αλλά δυστυχώς όπως προ είπα το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό αν σκεφτεί κανείς ότι πετύχαμε μόλις 4 πόντους.

Από κει και μετά δεν αποδώσαμε αυτά που έπρεπε. Αλλά η αιτία της ήττας δεν ήμασταν εμείς αλλά η Βέροια. Την ομάδα αυτή την θαυμάζω γιατί παίζει πολύ καλή άμυνα, έχει παιδιά αθλητικά και πιστεύω ότι το μέλλον είναι δικό της. Ο προπονητής της αν και έχει μεγάλη εμπειρία είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί το νεαρό της ηλικίας των παικτών που όπως και στην δική μου ομάδα δεν ξέρεις τι θα σου βγάλουν μέσα στο γήπεδο. Η ενέργεια και το πάθος πρέπει να υπάρχει πάντα σε αυτές τις ομάδες διαφορετικά δεν μπορεί να κερδηθεί ένα παιχνίδι.

Δίνω συγχαρητήρια στον προπονητή κατανοώντας την δυσκολία του να κοουτσάρεις παίκτες που μαθαίνουν μπάσκετ ενώ βρίσκονται στην κατηγορία της Β’ Εθνικής. Θα χαρώ η ομάδα της Βέροιας να πάει καλύτερα στην συνέχεια γιατί είναι το μπάσκετ που μου αρέσει. Μου αρέσει οι παίκτες να μπαίνουν και να δίνουν το 100% των δυνάμεων τους. Η καλή πορεία της δικής μου ομάδας οφείλεται σε αυτό ακριβώς. Στο ότι οι παίκτες έδιναν το 110% του εαυτού τους. Αν δεν συνεχιστεί αυτό δεν μπορούμε να νικήσουμε καμία ομάδα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε».