Γκαγκαλούδης: «Πηγαίνουμε στο γήπεδο χαρούμενοι!»

gkagkaloudisΣταθερή αξία για τη Λιβαδειά αποτελεί από την περσινή χρονιά ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο έμπειρος γκαρντ που έχει… φάει τις ομάδες με το κουτάλι φαίνεται ότι έχει βρει τον δικό του “παράδεισο” στην Α2. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στο Περιστέρι ήταν εκείνος που “σφράγισε” (πέτυχε 17 πόντους) το “διπλό” για την Λιβαδειά. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, η οποία αν και δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν, βρίσκει τον δρόμο της.

-Κάνατε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου. Φαίνεται ότι καλύπτεται σιγά-σιγά το χαμένο έδαφος…

“Νομίζω ότι ήταν μια νίκη που μας την χρώσταγε! Γιατί χάσαμε ένα παιχνίδι στη Λευκάδα στο τελευταίο σουτ. Από τη στιγμή λοιπόν που κερδίσαμε μια ομάδα που όπως και να το κάνεις έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, έχουμε κάνει ένα καλό βήμα και τίποτε παραπάνω. Όταν στην αρχή της χρονιάς δεν πηγαίναμε καλά, είχα πει ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ ψωμί. Τώρα όμως πρέπει να κερδίσουμε το Ψυχικό, γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτε. Μάλλον θα έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω”.

-Θεωρείς ότι έχετε αφήσει πίσω το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

“Η Λιβαδειά έχει καλούς παίκτες, είμαστε καλή ομάδα, αλλά όταν αλλάζει ο προπονητής και μετά ξαναλλάζει αυτό δεν είναι καλό και δημιουργεί ένα περίεργο κλίμα. Η ομάδα δεν ήταν καλά, όμως το πρόβλημα πλέον λύθηκε και εδώ και τέσσερις εβδομάδες η Λιβαδειά μπήκε στο σωστό δρόμο, ρολάρει αγωνιστικά, δεχόμαστε 60-65 πόντους και όχι 80 και αυτό εν τέλει είναι το μυστικό. Γίναμε ομάδα και παίζει ο ένας για τον άλλο, φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο χαρούμενοι! Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό πράγμα για έναν αθλητή από το να πηγαίνει στην προπόνηση και τον αγώνα και να είναι ευτυχισμένος! Προσοχή όμως ακόμη δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτε, είναι πολύ νωρίς”.

-Το πρωτάθλημα της Α2 είναι το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών…

“Πράγματι είναι ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα γιατί έχουν έρθει στην κατηγορία αρκετοί ποιοτικοί παίκτες από την Α1, ενώ και στην Α2 υπάρχουν καλοί και έμπειροι παίκτες όπως είναι ο Δημητριάδης, ο Μαχαίρας, ο Βουκαντίνοφ στην ομάδα μου, αλλά και σε άλλες ομάδες. Έχει γίνει ένα μείγμα παικτών πολύ καλό και το πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου”.

-Θεωρείς ότι έχετε κάνει κάποια ήττα εκτός προγράμματος;

“Εμείς δεν κάναμε κάποια ήττα εκτός προγράμματος, απλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον Προμηθέα στην έδρα μας, τα Πεύκα και τη Λευκάδα εκτός. Όταν μπαίνει το ”πρέπει” τα πράγματα γίνονται δύσκολα γιατί δεν μπορούν να το διαχειριστούν όλοι οι αθλητές το ”πρέπει”. Αυτό το ”παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε” δημιουργεί μεγάλη πίεση”.

-Τώρα καλείστε να αναμετρηθείτε με το Ψυχικό. Τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στη νίκη;

“Τα πράγματα είναι απλά. Να παίξουμε άμυνα, να έχουμε ομαδικότητα και υπομονή. Αν τα πετύχουμε αυτά τα τρία πράγματα τότε όλα θα πάνε καλά. Ένας αγώνας δεν τελειώνει ούτε στο ημίχρονο, ούτε στο 30′. Γι’ αυτό απαιτείται υπομονή. Η Λιβαδειά από πέρσι έχει αφήσει ένα στίγμα και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται κανέναν! Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Φάρο Κερατσινίου και τον Προμηθέα. Προς Θεού δεν λέω ότι είμαστε το ίδιο με τον Φάρο, αλλά μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε στα ίσια”.

-Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς;

“Θέλω να ξαναμιλάει όλος ο μπασκετικός κόσμος με καλά λόγια γι’ αυτή την ομάδα όπως πέρσι. Να αφήσουμε το στίγμα μας και από κει και πέρα όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Ο κόσμος της Λιβαδειάς διψάει για μπάσκετ, αγαπάει την ομάδα και εκτιμώ πως έχει όλα τα προσόντα κάποια στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί στην Α1! Κάτι τέτοιο δεν γίνεται σε ένα ή δύο χρόνια. Πολλές ομάδες για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να μείνουν στην Α2 κατηγορία για 7-8 χρόνια. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και δουλειά”.