Γκαναβίας: «Ευλογία για κάθε προπονητή»

Μετά από τρία χρόνια ο ΑΟΝΑ επέστρεψε φέτος στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ αντρών με στόχο να μείνει και με σταθερά βήματα να κοιτάξει πιο ψηλά. Ο επί έντεκα χρόνια (από το 2001) τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Γκαναβίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε νικηφόρα για την ομάδα της Αργυρούπολης αλλά και για τους στόχους που θέτει.

Αναλυτικά:

Για τη θετική πρεμιέρα με την εντός έδρας νίκη (75-66) επί της Βουλιαγμένης:

«Όπως είναι φυσικό είμαστε χαρούμενοι για την πρώτη νίκη μας στην κατηγορία. Ήταν ένα δύσκολο και νευρικό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ αλλά στη συνέχεια με πολύ πιεστική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο δημιουργήσαμε ένα επιμέρους σκορ 28-9 κι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι κλειδί του παιχνιδιού ήταν το μεγαλύτερο βάθος που είχαμε ως ομάδα και φυσιολογικά ήρθε η νίκη.
Πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες γιατί κρύβουν εκπλήξεις, όμως εμείς καταφέραμε να μην στραβοπατήσουμε και ελπίζουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος να βελτιώσουμε ακόμα πιο πολύ την εμφάνιση μας».

Για τους στόχους που θέτει στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών:

«Η κατηγορία θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρότι ο Εθνικός πήρε την άνοδο για την Γ’ εθνική. Εκτός από τους καλούς παίκτες που υπάρχουν στα ρόστερ των ομάδων πλέον υπάρχουν και σπουδαίοι προπονητές που τους καθοδηγούν. Με αυτά τα δεδομένα οι στόχοι μας είναι να σώσουμε γρήγορα την κατηγορία κι από εκεί και πέρα αν κάποια αποτελέσματα μας βοηθήσουν θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε και πιο ψηλά. Το ρόστερ που έχουμε είναι πάρα πολύ καλό και είμαστε πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και όλες οι ομάδες να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει».

Για το πόσο σημαντικό είναι ένας προπονητής να μένει αρκετά χρόνια στην ίδια ομάδα:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οργανώνεται ο σύλλογος πιο σωστά σε όλα τα επίπεδα, μπαίνουν οι βάσεις για να προωθηθούν τα δικά της παιδιά και αποκτά ο σύλλογος μία μόνιμη φιλοσοφία τόσο στο κομμάτι του παιχνιδιού όσο και στη πολιτική του σχεδιασμού του συλλόγου. Είναι ευλογία για τον κάθε προπονητή να ξέρει ότι έχει τη στήριξη της διοίκησης έτσι ώστε να μην φοβάται να πάρει ρίσκα που μπορεί κάποια στιγμή να επηρεάζουν τη σκέψη του».