Γκιζόγιαννης: «Δείξαμε σταθερότητα σε όλη τη σεζόν»

erithraia-aek_gizogiannisΗ ΑΕΚ νίκησε τον Φίλιππο Βεροίας και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της, στην Α1 κατηγορία επιστρέφοντας στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από τρία χρόνια. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη εφετινή πορεία της ομάδας, την άνοδο στην Α1 και το παιχνίδι με το Ψυχικό που ακολουθεί.

Ανδρόνικε, η ΑΕΚ είναι και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Ήρθε πιο δύσκολα όμως από ότι περιμένατε;

«Η ομάδα εφέτος έχει κάνει 3 ήττες σε μαραθώνιο 26 αγωνιστικών. Βάσει αποτελεσμάτων και κοιτώντας τη βαθμολογία, κάποιοι θα έλεγαν ότι ήρθε εύκολα. Όμως, δεν είναι έτσι. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό με αρκετές καλές ομάδες. Δείξαμε όμως σταθερότητα και πανηγυρίσαμε την άνοδο. Το γεγονός, ότι το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία μας».

Ποια στοιχεία θεωρείς ότι σας έδωσαν την άνοδο;

«Από πέρυσι στη Β’ εθνική, ξεκίνησε ένας σχεδιασμός, ένα πλάνο. Ένα πρόγραμμα 2ετίας το οποίο περιελάμβανε σωστή προπόνηση. Δείξαμε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιο βασικό, θεωρώ πως είναι το κλίμα στην ομάδα. Η σχέση που έχουν οι παίκτες με τους προπονητές και με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Είναι άριστο  κλίμα κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα, όταν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες».

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός. Αυτό σας προκάλεσε πίεση όλη τη σεζόν;

«Σίγουρα δημιουργεί πίεση αλλά το διαχειριστήκαμε σωστά και η πίεση μετατράπηκε σε κίνητρο. Δεν μας άγχωνε αυτή η πίεση. Ίσα – ίσα που μας βοηθούσε».

Ναι μεν πετύχατε το στόχο σας αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Απομένει ένας αγώνας και θέλετε τον τίτλο. Θα έχετε άγχος με το Ψυχικό ή είστε απαλλαγμένοι λόγω της επίτευξης του στόχου σας;

«Άγχος δεν θα υπάρχει αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν θα πάμε για τη νίκη. Η ΑΕΚ, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί».