Γκιουλέκας: «Στόχος η… 11η θέση»!

gkioulekas“Παλιά καραβάνα” στα ελληνικά γήπεδα, γνώστης και των καταστάσεων στο εξωτερικό, έχοντας παίξει οκτώ χρόνια σε ομάδες της Ιταλίας και της Γερμανίας, ο Σωτήρης Γκιουλέκας ενισχύει πλέον τον Φίλιππο Βέροιας σε ένα απ’ τα πιο δυνατά πρωταθλήματα, όπως είναι το φετινό της Α2 Ανδρών. Όντας πέρυσι στην Αμαλιάδα, με τον Κόροιβο, και παλιότερα στη Λάρισα, ο έμπειρος φόργουορντ εστιάζει στη δίψα του κόσμου για μπάσκετ.

«Μόνο ότι κάθε χρόνο ανεβαίνει στην Α1 και μια ομάδα απ’ την περιφέρεια δείχνει πόσο διψάει ο κόσμος για μπάσκετ και πόσο το αγαπούν οι τοπικές κοινωνίες. Παλιότερα ήταν η Λάρισα, μετά το Ρέθυμνο, η Ρόδος, ανέκαθεν ήταν η Πάτρα, τώρα είναι η Αμαλιάδα και είναι ευχάριστο ότι γίνονται καλές προσπάθειες και σε άλλες πόλεις όπως η Βέροια, η Λευκάδα, η Τρίπολη. Σίγουρα το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την δυνατή περιφέρεια».

-Εσείς στον Φίλιππο ξεκινήσατε δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2

«Είναι πολύ θετικό για την ομάδα μας που κάναμε ένα τέτοιο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο δυνατό είναι το πρωτάθλημα της Α2, και πόσο καλές και σχεδόν ισοδύναμες ομάδες υπάρχουν. Έτσι, το ότι εμείς μπορέσαμε να κερδίσουμε μέσα στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ισχυρός είναι ανέκαθεν στην έδρα του και φιλόδοξος φέτος, αλλά και το Ψυχικό στην έδρα μας, που είναι επίσης απ’ τα φαβορί στην κατηγορία, είναι πολύ σημαντικό. Δεν αλλάζει όμως τον στόχο μας».

-Ο οποίος είναι;

«Η ενδέκατη θέση! Η παραμονή στην κατηγορία, όσο κι αν περίεργα ακούγεται σε κάποιους επειδή νικήσαμε σε τρεις αγώνες στο ξεκίνημα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στην κατηγορία και ανά πάσα στιγμή μπορείς με μια ήττα να βρεθείς σε δύσκολη θέση. Γι’ αυτό κι εμείς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά με στόχο να σώσουμε την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε τον Ηλυσιακό τώρα και όποιος πιστέψει ότι θα τον κερδίσει εύκολα, θα χάσει! Είναι μια πολύ μαχητική ομάδα, με προπονητή που έχει αρχές και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε, γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι».

-Έπαιξες και στο εξωτερικό και γνωρίζεις την κατάσταση και εκεί

«Η διαφορά η μεγάλη είναι στη νοοτροπία του κόσμου που πηγαίνει στο γήπεδο για να διασκεδάσει δύο ώρες με την οικογένειά του. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, πιο επαγγελματικές. Το καλό με εμάς είναι ότι υπάρχει συναίσθημα, ίσως να μην υπάρχουν πολλά χρήματα, αλλά ο κόσμος αγαπάει τις ομάδες του, αγαπάει το μπάσκετ και πιστεύω ότι φέτος θα γίνει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον στην Α2».

-Σίγουρα με την εμπειρία σου θα έχεις ξεχωρίσει όμως κάποια φαβορί

«Όλα είναι στη θεωρία και έχει αποδειχθεί ήδη στην κατηγορία, ιδίως με τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, απλά υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ρίξει περισσότερα χρήματα και έχουν περισσότερες, ίσως, λύσεις, κάτι που θα τους βοηθήσει, όπως υπολογίζουν, στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί το μυστικό στην Α2 είναι να έχεις σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση σου. Σαφώς και ομάδες όπως η Λευκάδα ή ο Αρκαδικός είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλά πιστεύω η Καβάλα είναι αυτή που ξεχωρίζει, γιατί έχει κορμό έμπειρων παικτών και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Όλα όμως θα κριθούν μέσα στο γήπεδο κι αυτό είναι που κάνει την Α2 τόσο καλό πρωτάθλημα που αξίζει ο κόσμος να το παρακολουθεί κάθε Σάββατο».