Γκούρας: «Να ανοίξουν οι πόρτες για τα παιδιά…»

Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής ΕΣΚΑ στους παίδες. Οι “πράσινοι” αν και καινούρια ομάδα με εφτά νέους παίκτες κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Περιστερίου στο τελικό. Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Γκούρας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πρωτάθλημα στην ΕΣΚΑ, τους νέους στόχους που θέτει για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (διεξάγεται 18-22 Απριλίου) αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στις “πράσινες” υποδομές.

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του τροπαίου στην ΕΣΚΑ:

«Είναι μία επιβράβευση των στόχων που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει και δεν είναι πρωταρχικός στόχος η πρώτη θέση αλλά η βελτίωση των παικτών κι αν μέσα από αυτό προκύψει κάποια ομαδική επιτυχία φυσικά είναι καλοδεχούμενη. Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να κοιτάζουμε την εξέλιξη των παικτών, ούτως ώστε αν μπορέσουμε στο μέλλον να βοηθήσουν την ομάδα μας».

Για το στόχο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος:

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό τουρνουά σε σχέση με αυτό της ΕΣΚΑ. Υπάρχει πολύ υψηλή δυναμική, όμως πάντα οι στόχοι μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θα κυνηγήσουμε κι εκεί την πρωτιά. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν είναι καλές. Είναι μία σειρά παιχνιδιών που μετρά η ψυχολογία και η φυσική κατάσταση της ομάδας, αφού καθημερινά παίζεις παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους. Εδώ πλέον μία κακή ήττα δύσκολα καλύπτεται».

Για την δουλειά που γίνεται στις “πράσινες” υποδομές:

«Όσο κι αν ακούγεται περίεργο για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός προσπαθούμε μέσα από τη σκληρή δουλειά να καταφέρουμε να επανδρώσουμε το αντρικό τμήμα. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται έχουμε δει κάποια παιδιά να προάγονται στην πρώτη ομάδα άλλα με πιο ενεργό ρόλο κι άλλα με λιγότερο. Αυτό είναι το κίνητρο μας. Θέλουμε να ανοίξουν οι πόρτες για τα παιδιά αυτά και να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Κάτι τέτοιο αποτελεί κίνητρο να έρθουν τα παιδιά σε εμάς για να δουλέψουν μαζί μας, γνωρίζοντας ότι υπάρχει φως στο τούνελ».