Γωνιωτάκης: «Αξίζουμε τον τίτλο»

Τα θέλουν όλα και δεν το κρύβουν! Μπορεί η νίκη επί της ΜΕΝΤ να τους διασφάλισε την άνοδο, αλλά για τον ΟΦΗ δεν αρκεί αφού στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Αυτό άλλωστε επισήμανε και σε δηλώσεις του στον Athletic Radio, ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βλάχου, Γιώργος Γωνιωτάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα  της φετινής ομάδας, στη συνεργασία του  με τον Βαγγέλη Βλάχο, αλλά και για τους βασικούς ανταγωνιστές για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά:

Για την μεγάλη νίκη στην Θεσσαλονίκη επί της  ΜΕΝΤ:
«Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο. Πήραμε μια  μεγάλη διαφορά από την αρχή. Η ΜΕΝΤ ισορρόπησε μετά. Είχαμε και κάποια σφυρίγματα περίεργα και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Στο κρίσιμο σημείο όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να το κερδίσουμε. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Mας βοήθησαν πολύ και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ από την Θεσσαλονίκη που ήρθαν στο γήπεδο και μας υποστήριξαν».

Για τον στόχο του ΟΦΗ στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος:
«Εχει  9 αγωνιστικές ακόμη. Μέσα σε αυτά υπάρχει και το παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας που δεν θα γίνει καθώς η ομάδα αυτή έχει αποχωρήσει.  Αρα έχουμε 8 παιχνίδια να δώσουμε ακόμη. Η άνοδος νομίζω ότι έχει τελειώσει. Πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα. Όμως εμείς δεν σταματάμε εκεί. Δεν μας ξεδιψάει η άνοδος. Η θέση του ΟΦΗ είναι αυτή του πρωταθλητή της κατηγορίας. Και εκεί θα στοχεύσουμε. Ο ΟΦΗ αξίζει τον τίτλο. Εχουμε παίξει πολύ καλό μπάσκετ και έχουμε και το καλύτερο ρόστερ».

 Για τους βασικούς αντιπάλους του ΟΦΗ στην μάχη του τίτλου:
«Η Κηφισιά νομίζω ότι είναι ο βασικός αντίπαλος για τον τίτλο. Εχουμε να παίξουμε και στην έδρα τους. Καλή ομάδα έχει και το Πέραμα. Και οι δυο ομάδες αυτές  θα είναι  στις θέσεις για την άνοδο, όπως και η Λευκάδα. Η Φλόγα και η ΜΕΝΤ έρχονται από πίσω και διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα. Πρέπει να περιμένουμε για τις θέσεις της ανόδου. Μπορεί να μην είναι και τρεις μόνο. Ισως προκύψουν και άλλες θέσεις ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να έχουν ομάδες από την Α2 ή ακόμα και την Α1 κατηγορία».

 Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του φετινού ΟΦΗ:
«Η ταχύτητα είναι το δυνατό σημείο του φετινού ΟΦΗ. Όπως και η πειθαρχία στο παιχνίδι. Εχουμε ρόλους στο παιχνίδι μας. Εχουμε επίσης παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Το αδύνατο μας σημείο είναι η άμυνα μας. Επειδή  όμως υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι που κάνουμε εκπληκτικά πράγματα στην επίθεση αφήνουμε την άμυνα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι». 

Για την σχέση του και τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Βλάχο:
«Είναι ένας προπονητής της δουλειάς. Θέλει να γίνεται η δουλειά του και γίνεται. Το συνεργάτη του τον έχει δίπλα του και όχι πίσω του. Ζητάει την βοήθεια μου. Με ακούει. Βέβαια η απόφαση είναι δική του. Ολη μέρα ασχολούμαστε με την ομάδα. Αναλύουμε τον αντίπαλο, καταστρώνουμε ένα σχέδιο. Δεν έχουμε παίξει με κανένα αντίπαλο που να μην ξέρουμε κάποια πράγματα. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει παντρευτεί την αδερφή μου. Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ δεν συνδέεται όμως με τον Βαγγέλη. Είναι πολύ πριν. Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα. Το όνειρο μου ήταν να παίξω ένα χρόνο στην ομάδα με το νούμερο 4 και να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως και το κάναμε. Μετά σταμάτησα και ακολούθησα την προπονητική. Εμεινα βοηθός και  πριν από τον Βλάχο συνεργάστηκα με καλούς προπονητές, όπως ο Βόβορας, ο Δέδας και παλαιότερα ο Γαλυφιανάκης».

Για το αν έχει γίνει συζήτηση για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς:
«Στις συζητήσεις που κάνουμε ο κοινός παρανομαστής είναι ότι η ομάδα να μην κάνει μεγάλες αλλαγές. Η ομάδα έχει φτιάξει μια βάση και για τη νέα χρονιά. Μόλις διασφαλίσουμε και μαθηματικά το στόχο, θα είμαστε σε θέση να ασχοληθούμε με αυτά».

Για τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ: 
«Ο ΟΦΗ έχει από το παιδικό και κάτω πάνω από 150 παιδιά. Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Μπορώ να πω ότι γίνεται καλή δουλειά. Είχαμε ένα πρόβλημα στο παρελθόν. Πιστεύω ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Εχουμε και καλούς προπονητές. Είναι ο Νίκος Γαλυφιανάκης, ο Γιώργος Λιόντας, ο Νίκος Δελατόλας και εγώ. Δεχόμαστε παιδιά από 6 χρονών και πάνω».