Γ. Βισκαδουράκης: «Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδας για να πετύχουμε γρήγορα την παραμονή»…

Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο στόχος που θέτουν στον Εργοτέλη για τη νέα περίοδο, όπως αποκαλύπτει ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Βισκαδουράκης. Ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο «mpaladoros.gr» τόνισε ότι εκείνο που θέλουν να πετύχουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι να δημιουργήσουν μία ομάδα ανταγωνιστική, προκειμένου να πετύχουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βισκαδουράκης:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπουμε να μην ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα μπάσκετ, λόγο της πανδημίας. Όλο αυτό πόσο επηρέασε την ομάδα;
«Σίγουρα επηρέασε εκτός του αγωνιστικού και τους αθλητές, κυρίως ψυχολογικά, που έμειναν εκτός «δράσης» τόσο μεγάλο διάστημα».

Ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να προσέξουν οι παίκτες και προπονητές κατά την επιστροφή τους στην ενεργό δράση;
«Είναι η επανέναρξη στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς είχαμε 8 μήνες χωρίς προπόνηση για τους αθλητές. Το αγωνιστικό για την ομαλή επανένταξη και η διαχείριση της ψυχοπνευματικής προετοιμασίας των αθλητών, ώστε να ξανά βρουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό».

Τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες στο ψυχολογικό κομμάτι, να ξεπεράσουν παίκτες και προπονητές την ψυχρολουσία που υπέστησαν δύο σεζόν τώρα;
«Να δώσουν χρόνο και πίστωση, ώστε σιγά-σιγά να επανέλθουν, με μεγαλύτερο κίνητρο την αγάπη για το άθλημα».

Ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ποια αναμένεται να είναι η φιλοσοφία και οι στόχοι του Εργοτέλη;
«Δεν αναμένεται να αλλάξουν φιλοσοφία και στόχοι, σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή να δουλεύουμε με δικά μας παιδιά, ώστε να παρουσιάσουμε μία ομάδα που έχει ‘’κορμό’’ από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και από την πόλη του Ηρακλείου. Ο στόχος μας είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα πετύχει όσο πιο γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία».

Σε προσωπικό επίπεδο η έλλειψη αγωνιστικής δράσης κατά πόσο το εκμεταλλεύτηκε σε προσωπικό και προπονητικό επίπεδο;
«Σε προσωπικό επίπεδο με βοήθησε οικογενειακά, να είμαι δίπλα στην νεογέννητη κορούλα μου και ζήσω απίστευτες όμορφες στιγμές μαζί της. Σε προπονητικό επίπεδο, επηρεάστηκα το ίδιο με τους αθλητές. Όσο και να διαβάζεις και να μελετάς, είναι εντελώς διαφορετικό αν είσαι παράλληλα και στο γήπεδο να το δουλεύεις. Πιστεύω όμως, να επανέλθουμε σιγά-σιγά και να βρούμε τα πατήματα μας, προπονητές και αθλητές».