Γ. Βλασσόπουλος: «Δεν είχαμε σωστές επιλογές, αλλά διαχειριστήκαμε την κατάσταση»

Στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες του την απώλεια του +20 στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος μετά τη νίκη επί της Πορτογαλίας. «Δεν είχαμε σωστές επιλογές, μείωσαν τη διαφορά, αλλά διαχειριστήκαμε την κατάσταση», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που θεωρεί πως αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος για τους νεαρούς διεθνείς.

«Ξεκινήσαμε καλύτερα στο παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, ήρθαν και δυο παιδιά από τον πάγκο που βοήθησαν σημαντικά, ο Οικονομόπουλος και ο Φύτρος και πήραμε μια μεγάλη διαφορά νωρίς. Επιστρέφοντας για το δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και αυτό ήταν κάτι που μας επηρέασε λίγο. Δεν είχαμε σωστές επιλογές, μείωσαν τη διαφορά, αλλά διαχειριστήκαμε την κατάσταση, νικήσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά».

Ο Βλασσόπουλος πιστεύει πως το επόμενο παιχνίδι είναι μία ακόμη σημαντική εμπειρία για τους παίκτες του, καθώς αντιμετωπίζει το Ισραήλ (7/8, 21.00) στην έδρα του, με κόσμο: «Αν και δεν είναι μια πολύ ψηλή ομάδα, είναι μια ομάδα δυνατή με πολλές λύσεις. Θα τους αντιμετωπίσουμε στο δικό του γήπεδο, με τον δικό τους κόσμο, καθώς επιτρέπεται εδώ και θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για τα παιδιά: Να παίξουν μπροστά σε κόσμο, να διαχειριστούν μία ακόμη κατάσταση. Θα είναι σίγουρα ένα ωραίο παιχνίδι και σίγουρα θα δώσουμε και πάλι το 100%».

Ο Ευσταθιάδης είχε μια ενόχληση στο γόνατο και δεν χρησιμοποιήθηκε από το τεχνικό επιτελείο.