Γ. Διαμαντάκος: «Πετυχημένη η χρονιά του Αγρινίου»…

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε ο προπονητής του ΑΟ Αγρινίου Γιάννης Διαμαντάκος μιλώντας στο AllsportsAgrinio.gr. Μίλησε για τα συν και τα πλην της φετινής χρονιάς, για το εάν θα μπορούσε να πάει πιο ψηλά, αλλά και για το τι σκοπεύει να κάνει τη νέα σεζόν, τους μεταγραφικούς στόχους και το μπάσκετ στο Αγρίνιο.

Για τον απολογισμό της χρονιάς. Η ομάδα έφτασε στο 100% των δυνατοτήτων της;
«Πρέπει να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα όπως αυτό είναι , ούτε να το μεγιστοποιήσουμε και να πούμε ότι κάναμε ένα κατόρθωμα ούτε όμως να μηδενίσουμε την προσπάθεια των παικτών και της διοίκησης.
Έγινε  το έξης … η ομάδα ήταν για πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική και κατάφερε να παραμείνει σχετικά άνετα, δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα (της περιοχής) που να το έχει καταφέρει, λέει κάτι παρά το γεγονός ότι και παλιότερα είχαν γίνει αξιόλογες προσπάθειες. Επίσης η ομάδα αυτή κατάφερε να βγει τέταρτη, να μπει σφήνα στις αθηναϊκές ομάδες, κέρδισε όλους τους αντιπάλους στην έδρα της, εκτός από το Αίγιο που τελικά έπεσε και κατηγορία. Αυτά ήταν τα συν αλλά για να μην λέμε μόνο τα καλά πρέπει να δούμε και τα πλην.
Σίγουρα η εντός έδρας ήττα από το Αίγιο μας στοίχησε και αυτό φάνηκε σε βάθος χρόνου, όμως και εκείνη τη χρονική στιγμή σε επίπεδο αυτοπεποίθησης, αγωνιστικής λειτουργικότητας, χάσαμε ένα παιχνίδι στην Καλαμάτα στην παράταση, ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από την Καλαμάτα. Στο 2ο γύρο κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, πήγαμε καλά όμως θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, χάσαμε στον Εθνικό στην παράταση και πάλι σε ένα δικό μας παιχνίδι, όπως και στο Χαλάνδρι που χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν πολύ κακοί και με μια νίκη θα τερματίζαμε στην 3η θέση πάνω και από την Νίκη Αμαρουσίου.
Αν τα βάλουμε όλα αυτά, και αν προσθέσουμε πως η ποιότητα των παικτών, θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη ψηλότερα. Οπότε φτάνουμε σε ένα συμπέρασμα «Ναι μεν… αλλά…» , ήταν μια μερικώς επιτυχημένη χρονιά.».

Για το τι κρατάει από τα προαναφερθέντα.
«Σίγουρα κρατάμε τις καλές εμφανίσεις που κάναμε, να είναι μια βάση για την επόμενη χρονιά. Ήταν μια δυνατή εμπειρία για όλους μας, για εμένα, τους παίκτες και τη διοίκηση. Έτσι για να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα στην πραγματική του διάσταση πρέπει να λάβουμε υπόψη όλα τα παραπάνω. Το αποτέλεσμα πάντως αν είναι συν ή πλην είναι στην υποκειμενική κρίση του καθενός. Για μένα πάντως είναι συν γιατί είναι η πρώτη χρονιά και έγινε απίστευτη προσπάθεια από τη διοίκηση».

Για τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι παίκτες.
«Οι παίκτες βίωσαν και μια κατάσταση που λειτούργησε ανασταλτικά σε ένα βαθμό, δηλαδή μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τους ανάγκασε να αλλάξουν όλη την αγωνιστική φιλοσοφία που δούλευαν τόσο καιρό».

Για τις προσδοκίες και τους στόχους της νέας χρονιάς.
«Η νέα χρονιά δημιουργεί προσδοκίες, σου δημιουργεί την υποχρέωση να μείνεις τουλάχιστον εκεί που είσαι, στο συν δηλαδή, και να βάλεις άλλο ένα συν δίπλα. Όλα αυτά που κάναμε πρέπει να έχουν και συνέχεια, αν δεν έχουμε συνέχεια τότε δεν έχει νόημα η φετινή καλή πορεία.
Ο στόχος για καθοριστεί πρέπει να περιμένουμε πρώτα για δούμε το ρόστερ της ομάδας και για να διαμορφωθεί πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Έχουμε κάνει το πλάνο μας, σκέψεις και συζητήσεις. Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνει όλος ο βασικός κορμός και έπειτα να κάνουμε και κάποιες προσθήκες. Μπορεί να είναι και 2 και 3 και 4 αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση και με το πόσοι παίκτες από τον βασικό κορμό θα παραμείνουν. Ξέρουμε ότι η καλή πορεία του ΑΟΑ έχει στρέψει την προσοχή άλλων ομάδων στους παίκτες μας και σίγουρα θα έχουν προτάσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε εδώ».

Για το εάν έχουν εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους.
«Μεταγραφική λίστα υπάρχει, τους παίκτες τους έχουμε τσεκάρει αλλά χρειάζεται να τους ξαναδούμε. Υπάρχουν παίκτες στη λίστα και από μεγαλύτερες κατηγορίες, υπάρχουν και Αγρινιώτες στη λίστα. Μακάρι να μπορούσε η ομάδα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ντόπιους παίκτες. Θα είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλη ευκαιρία να γίνει κάτι καλό που να έχει και διάρκεια. Ονόματα δεν μπορούμε να πούμε ακόμη μέχρι να έχουμε κάτι οριστικό. Εγώ προσωπικά θέλω όλες οι κινήσεις να τελειώσουν μέχρι 30 Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Γύρω στις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, όμως μετά τις γιορτές οι προπονήσεις θα συνεχιστούν με τα παιδιά που θα είναι και τη νέα σεζόν στην ομάδα για ένα διάστημα.
Για φέτος βασικός μας στόχος είναι να φέρουμε στον ΑΟΑ όσο το δυνατόν περισσότερους Αγρινιώτες, όχι μόνο επειδή είναι από εδώ αλλά γιατί είναι και αξιόλογοι παίκτες. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Αγρίνιο αυτό, να κάνουμε δηλαδή μια μεγάλη προσπάθεια για κάτι πολύ καλό. Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει κάτι και μακάρι να μην είναι η τελευταία ευκαιρία.
Πάντως το θέμα δεν εξαρτάται μόνο από τον ΑΟΑ αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες, κατά πόσο δηλαδή θα θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Δεν μπορούμε πάντως να περιμένουμε κανέναν μέχρι την τελευταία ώρα. Εγώ και η διοίκηση βάλαμε ένα πλάνο να είναι όλοι οι παίκτες νωρίς στην ομάδα και αυτό θα το τηρήσουμε για τη σωστή λειτουργία της ομάδας».

Για το όριο των 4 «μικρών» που θα πρέπει να έχει η κάθε ομάδα βάσει της… ντιρεκτίβας της ομοσπονδίας και το πλάνο του ΑΟΑ.
«Θέλουμε να έχουμε αξιόλογους νέους και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, ήδη στην ομάδα έχουμε τον Παπαθανασόπουλο και τον Σταθόπουλο που θα προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα που είναι δύο καλές περιπτώσεις και βλέπουμε.

Για την επιστροφή του κόσμου του Αγρινίου στο μπάσκετ.
«Είναι πολύ θετικό για το Αγρίνιο, είναι πολύ θετικό να παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο ενώ βλέπουμε και σε άλλες ομάδες να έχει το γήπεδο όπως η ΑΛΦΑ, η  ΓΕΑ, ο Πήγασος, ο Παναιτωλικός… Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται γενικότερα (ξανά) για το μπάσκετ».

Τέλος ένα σχόλιο για το σχέδιο “Μία πόλη-Μια ομάδα”.
«
Ελπίζω να υπερισχύσουν οι θετικές φωνές, η αγάπη για να προάγουμε του μπάσκετ της περιοχής και να γίνει πραγματικότητα, θα ήταν ιδανικό  για την περιοχή του Αγρινίου, για το μπάσκετ του Αγρινίου. Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα Ελληνικά δεδομένα και σε βάθους χρόνου όλες οι ομάδες της περιοχής θα είναι ωφελημένοι».