Γ. Ζαμπέλλης: “Η ομάδα είναι σύνολο παικτών κι όχι του ενός”…

Ο Γιώργος Ζαμπέλλης, ιδιοκτήτης της Omnia Sports, ενός εκ των συνεργατών μας στο κομμάτι του media promotion ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Basket Time of Air» του Σάκη Δέλιου στον Sport Fm Μαγνησίας. Αμφότεροι μίλησαν για τι άλλο, μόνο για μπάσκετ με τον ελληνοιταλικό πρώην παίκτη και νυν εκπρόσωπο παικτών, να αναφέρεται και στη μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν… Το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Αρης που διεκδικεί το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Γέννημα – θρέμμα Κυψελιώτης ευχήθηκε τα καλύτερα στον Πανελλήνιο μετά την μετακόμισή του στην Λαμία, μια μετακόμιση που όπως και κάθε Κυψελιώτη, τον βρίσκει όμως, αντίθετο. «Είμαι υπέρ της παράδοσης αλλά πιστεύω ότι η αποκέντρωση μπορεί να είναι μια λύση όσον αφορά την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν το πρωτάθλημα να γίνεται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ενώ αναφερόμενος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό επεσήμανε: «Δύο οικογένειες κυβερνούν το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι στους Αγγελόπουλους να μην κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν οι Γιαννακόπουλοι στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Δηλαδή να μην επενδύουν μόνο σε σούπερ σταρ παίκτες γιατί η ομάδα είναι σύνολο. Όχι «ένας». Πίσω από ένα σύλλογο υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται και εργάτες δίπλα τους. Πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό πάρθηκαν φέτος παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Για παράδειγμα ο Νίλσεν. Στον Ολυμπιακό δεν βγήκε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός παίκτης».

ΠΑΟΚ- Αρης είναι σύμφωνα με τον 38χρονο ατζέντη η φετινή έκπληξη του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι: «Για μένα αυτό είναι το ζευγάρι των τελικών. Είναι ο αληθινός τελικός του πρωταθλήματος. Η σειρά αυτή είναι αμφίρροπη και κρατάει κολλημένους τους πάντες στην τηλεόραση». Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να μην έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό αλλά κρατάει όλες τις εμπειρίες που απέκτησε και ξεχωρίζει την συμμετοχή του στην LEB ως ότι πιο «ανταγωνιστικό» έχει βιώσει στην καριέρα του. Το παράπονό του είναι ότι «δεν κατάφερα να γίνω σημαία ενός συλλόγου αλλά πάει πια δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό». Τέλος, σε ότι αφορά την προπονητικό, εκμυστηρεύτηκε ότι δεν έχει «την ικανότητα να μεταθέσει στις γνώσεις του. Είναι ένα στοιχείο που δεν έχω. Τρελαίνομαι να βλέπω τους προπονητές να το κάνουν. Δεν το κατέχω αυτό με τίποτα».

Το who is who του Γιώργου Ζαμπέλλη
Ο Γιώργος Ζαμπέλλης είναι γεννημένος το 1973 στη Ρώμη, αλλά το 1986 μετακομίζει με την οικογενειά του στην Αθήνα.
Κάπου εκεί αρχίζει η δική του ιστορία στο μπάσκετ. Το 1986 φοράει τη φανέλα του Πανελλήνιου και μετά από λίγα χρόνια αγωνίζεται και στην Α2 κατηγορία με τη φανέλα των «ολυμπιονικών». Η δεύτερη Εθνική κατηγορία αποδείχτηκε φιλόξενη για τον ίδιο αφού θα φορέσει τη φανέλα του Πρωτέα για τέσσερα χρόνια. Το ιταλικό διαβατήριο που κατέχει του δίνει την ευκαιρία το 1996 να κάνει τη μεγάλη απόπειρα να επιστρέψει στη γενετειρά του και με ενδιάμεσο σταθμό τη Γερμανία (Μπέιρουθ) το 1999 αρχίζει μια μεγάλη καριέρα στην Ιταλία με τη φανέλες της Αρέζο, Κατάνια, Καντού, Ματέρα, Κάλιαρι, Κοσένζα. Μάλιστα ο Γιώργος Ζαμπέλλης φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας για επτά παιχνίδια.