Γ. Ηλιάκης: «Να φέρουμε τα παιδιά κοντά στην ομάδα»

Η άνοδος του Κύδωνα Χανιών στις εθνικές κατηγορίες δεν ήταν κάτι που είχαν σαν πρωταρχικό στόχο στην ομάδα. «Προέκυψε στην πορεία» αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Ηλιάκης, με δηλώσεις στου στην σελίδα του ΣΕΠΚ, ενώ δεν έκρυψε ότι και πάλι ο βασικός στόχος είναι άλλος. «Σε περίπτωση που ανέβουμε τελικά στη Γ’ Εθνική, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Οργανώνουμε  τις ακαδημίες μας και θέλουμε να βάζουμε νεαρά παιδιά να παίζουν. Ο στόχος μας είναι επίσης να φέρουμε παιδιά Χανίων που βρίσκονται εκτός πόλης να παίξουν σε εμάς, καθώς υπάρχουν αρκετοί στις διάφορες εθνικές κατηγορίες»…

Και πρόσθεσε: «Όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αυτό προέκυψε στην πορεία. Κάποια νέα παιδιά έπαιξαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, ενώ το επίπεδο της κατηγορίας δεν είναι και τόσο υψηλό. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο είχαμε τον τραυματισμό του Θόδωρου Λεκάκου, που έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα.

Εδώ στην Κρήτη νιώθουμε λίγο αποκομμένοι και θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει σχολή. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που… διψάνε γι’ αυτό. Ένα σοβαρό πρόβλημα επίσης που υπάρχει εδώ είναι το γεγονός πως στη δευτέρα και την τρίτη λυκείου τα περισσότερα παιδιά φεύγουν λόγω διαβάσματος. Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και οι γονείς δεν ρισκάρουν στον αθλητισμό το παιδί τους. Πρώτα απ όλα κοιτάζουν αποκατάσταση μέσα από τις σπουδές τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι κάναμε πολλά λάθη. Ίσως είχαμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές μας. Το προϊόν μας δεν πουλάει και τόσο πολύ ώστε να γίνει αυτό που προσπαθούσαν κάποιοι κι έτσι υπήρξαν αυτές οι συνέπειες».

Το Who is who
Ο Γιάννης Ηλιάκης είναι σήμερα 50 ετών και ασχολείται με την προπονητική από το 1990. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχει εργαστεί μόνο στο Κύδωνα Χανίων, όπου ξεκίνησε από το γυναικείο τμήμα, στη συνέχεια ανέλαβε τα παιδικοεφηβικά και τώρα κοουτσάρει την ανδρική ομάδα.