Γ. Καλαφατάκης: “Είμαστε αναγκαστικά πιο επιφυλακτικοί”….

Η νεανική εθνική ομάδα εξασφάλισε – έστω και… ασθμαίνοντας – την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, όπου και θ’ αντιμετωπίσει τις Σλοβενία, Ρωσία και Γεωργία. Αντιπάλους που όπως τονίζει ο Γιώργος Καλαφατάκης μιλώντας στο site του ΣΕΠΚ θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει με επιφυλακτικότητα, κυρίως διότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει “δέσει” ακόμη σαν σύνολο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την πορεία της Εθνικής στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ
“Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι μπορεί να έχουμε πρόβλημα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Διαθέτουμε ποιότητα, ιστορία και φανέλα με ειδικό βάρος, οπότε περίμενα ότι θα αντεπεξέλθουμε. Η ήττα από τα Σκόπια εκτός από το γεγονός ότι τη μεταφέρουμε στην επόμενη φάση δεν είναι πρόβλημα. Είναι πρόβλημα μόνο στο κοινωνικοπολιτικό κομμάτι γιατί επί της ουσίας δείξαμε ότι την ξεπεράσαμε αγωνιστικά”.

Για το παιχνίδι με την Κροατία
“Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησα για την έκβαση του παιχνιδιού. Η Κροατία είναι σκιά του παλιού κάλου της εαυτού. Θεωρώ ότι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν απόρροια του πολύ καλού πρώτου εικοσαλέπτου που είχαμε. Θεωρήσαμε ότι το παιχνίδι είναι εύκολο και χαλαρώσαμε”.

Για την επόμενη φάση όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σλοβενία, Ρωσία και Γεωργία
“Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ανησυχούσαμε καθόλου. Σλοβενία και Ρωσία δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν και ιδιαίτερα η τελευταία δείχνει να έχει μία πτωτική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απλά τώρα είμαστε αναγκαστικά πιο επιφυλακτικοί γιατί κι εμείς έχουμε μία νέα ομάδα και δεν ξέρουμε ακόμα μέχρι που μπορεί να φτάσει. Γι’ αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον κόουτς και όλο το τεχνικό τιμ που λένε ότι βλέπουμε ένα ένα παιχνίδι με σκοπό να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σίγουρα πάντως αυτές οι τρεις δεν είναι ομάδες που μπορούν να μας φοβίσουν, οπότε πρέπει να πάμε υποψιασμένοι και σε καμία περίπτωση φοβισμένοι. Αν και κόντρα στην Σλοβενία έχουμε περίεργη προϊστορία νομίζω ότι όλα τα παιχνίδι είναι μέσα στις ικανότητες μας”.