Γ. Καρανικόλας: Τυχεροί στην ατυχία μας…

Ατυχία ή κακοτεχνία; Αυτή η απορία “βασανίζει” τους υπευθύνους του κλειστού γυμναστηρίου στο Αιγίνιο, η στέγη του οποίου κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού. “Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας”, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΑΟΚ Αιγινιακού και υπεύθυνος του γυμναστηρίου Γιώργος Καρανικόλας μιλώντας για το συμβάν στον Sentra 103,3.

«Είναι ένα φαινόμενο πρωτοφανές για τα δικά μας δεδομένα, σταθήκαμε τυχεροί που δεν υπήρχαν αγώνες όπως ήταν προγραμματισμένοι. Ευτυχώς που οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ έπαιζαν εκτός έδρας. Το αντιλήφθηκα το μεσημέρι όταν πήγαμε να πάρουμε κάποια πράγματα της ομάδας μπάσκετ, που είχε αγώνα. Είδα μπάζα στην είσοδο του γηπέδου και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να δω την σκεπή να έχει καταρρεύσει. Είναι μεγάλο πρόβλημα και σύντομα πρέπει να αποκατασταθεί. Ξεκόλλησαν τα αποδυτήρια από τις τρεις κεντρικές κολώνες»!

Αναφερόμενος στο χιόνι που υπάρχει στην περιοχή: «Εχουμε 30-40 πόντους χιόνι. Δεν δικαιολογείται όμως, αν αναλογιστεί κανείς ότι το γυμναστήριο άνοιξε το 2006. Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι, διότι είναι το δημοτικό γυμναστήριο Αιγινίου, με τις εργασίες κατασκευής του να έχουν ξεκινήσει το 2001και να ολοκληρώνονται το 2006. Την κατασκευή του την είχε αναλάβει ο δήμος”.
“Πλέον υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση από όλους αλλά ακόμη δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες για να διευκολύνουν την δουλειά των εμπειρογνωμόνων που έχουν έρθει από την περιφέρεια. Στάζει ακόμη στο γυμναστήριο τα χιόνια που λιώνουν κι αυτό έχει σαν συνέπεια να έχει καταστραφεί όχι μόνο η σκεπή αλλά πλέον και το παρκέ. Πάλι καλά που οι κολώνες κράτησαν από την μεριά της κερκίδας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχε καταρρεύσει όλο το γήπεδο».

“Ευτυχώς οι ομάδες είχαν αγώνα εκτός Αιγινίου και οι προπονήσεις είχαν ακυρωθεί λόγω χιονιού με αποτέλεσμα να μην είναι κανείς στο γήπεδο την ώρα της κατάρρευσης και να μην θρηνήσουμε θύματα. Οι Δημοτικές αρχές στάθηκαν εξ αρχής δίπλα στα σωματεία ενώ θα αναζητηθούν και οι κύριοι αίτιοι αυτής της παρ’ ολίγο τραγωδίας καθώς πρέπει να διαπιστωθεί αν υπήρξε κακοτεχνία”.