Γ. Παυλίδης: “Να περάσουμε καλά, διότι το έχουμε ανάγκη”…

Η… κλεψύδρα άρχισε να μετράει αντίστροφα για το «3on3 Streetball-Τάπα στη Βία» με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης να επισκέπτονται σήμερα το πρωί (17/6) την Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του τουρνουά από τους διοργανωτές στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιώργος Παυλίδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του διότι στο κάλεσμα του συνδέσμου μπορεί πλέον ν’ απαντήσει θετικά κι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο εμπνευστής του τουρνουά, ενώ έστειλε και το μήνημά του: “Πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά, ιδίως σε αυτές τις εποχές που το έχουμε ανάγκη, μετά τις τελευταίες μέρες που καθενός του πιάνεται η ψυχή του με ότι γίνεται”.

Και πρόσθεσε: “Αρχίσαμε πέρυσι το τουρνουά από τη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία του τότε προέδρου του συνδέσμου, του Λάζαρου Παπαδόπουλου και θέλουμε να το κάνουμε θεσμό. Ελπίζω του χρόνου να κάνουμε ευρύτερες δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης. Πράγμα που κάνουμε εμείς, παρότι το ταμείο μας είναι μείον, αλλά είναι από τις προτεραιότητες μας. Γι’ αυτό ήταν σήμερα και η επίσκεψη μας στο Παιδογκολογικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του τουρνουά. Χωρίς αυτούς, σε αυτές τις οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, δε θα μπορούσε τίποτα να λάβει χώρα”…

Συνέχισε λέγοντας: “Πέρυσι ασχοληθήκαμε με το τουρνουά ένα μήνα περίπου πριν, ενώ τώρα για να οργανωθεί καλύτερα αρχίσαμε από το Φεβρουάριο. Η έκπληξη για αύριο αφορά στον Λάζαρο (Παπαδόπουλο), ο οποίος θα είναι μαζί μας. Αρχικά δεν ήταν να έρθει, τελειώσανε, όμως, νωρίς οι τελικοί στη Ρωσία. Μίλησα προσωπικά με τον Σοφοκλή (Σχορτσανίτη), ο οποίος θα βρίσκεται εδώ. Επειδή το μότο είναι «Τάπα στη Βία» και επειδή θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο σε επαφή στο γήπεδο με τους άμεσους πρωταγωνιστές, δίνουμε βάρος στο να έρθουν παίκτες σύμβολα στις τοπικές ομάδες, οπότε θα είναι ο Αποστολίδης, ο Δέδας, ο Χαραλαμπίδης, ο Βεργίνης, θα έρθει ο Τσαλδάρης που ήταν παλιά στον Αρη. Οι συμμετοχές είναι αναμενόμενου του οικονομικού κλίματος που περνάμε. Είναι ικανοποιητικές”.

Συμπλήρωσε επισημαίνοντας: “Το πλάνο ήταν το τουρνουά να γίνει στην Αθήνα και το Ηράκλειο. Στην Αθήνα τελικά δε θα γίνει, στο Ηράκλειο θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θέλουμε να γίνει θεσμός. Πιστεύουμε ότι αν δώσουμε το κίνητρο στον κόσμο να παίξει με πρωταγωνιστές στην Α1, τότε θα έχουμε λιγότερη βία στα γήπεδα. Βέβαια, ο ΠΣΑΚ δεν είμαστε κανένας μεγάλος σύνδεσμος, οπότε την οργάνωση αυτήν την κρατάμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Φυσικά όσο πιο πολλούς συνεργάτες έχουμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για μας”.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους του αθλητισμού, που βρίσκομαι ανάμεσα στο υγιέστερο κομμάτι αθλητικής κοινωνίας που είναι οι αθλητές και το γήπεδο”, τόνισε απ’ την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης και συμπλήρωσε: “Αυτή η ενέργεια του ΠΣΑΚ είναι ότι καλύτερο και χαίρομαι γιατί απ’ ότι φαίνεται θα γίνει θεσμός. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το κοινωφελές έργο που γίνεται”.

Η Μαρία Πασχαλίδου, Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανέφερε: “Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε ψηλούς ανθρώπους που μας ανέβασαν ψηλά και δεν είναι… ψηλωμένοι. Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε το Παιδογκολογικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μιας και το τουρνουά τριών εναντίον τριών αποτελεί μέρος του φιλανθρωπικού προγράμματος «Καλάθια Αγάπης». Το τουρνουά θα αρχίσει από τις 9 το πρωί αύριο, θα σταματήσει στις 2 το μεσημέρι και θα συνεχίσει από τις 5.30 το απόγευμα και μετά με τους προκριματικούς. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την τελική φάση και πριν τη μεσημεριανή διακοπή και αυτό είναι σπουδαίο, θα υπάρχει ομιλία στα μικρά παιδιά και ειδικό σεμινάριο από τους διεθνείς αθλητές, σε ότι αφορά τα σουτ τις κινήσεις και το αθλητικό πνεύμα. Το σύνθημα είναι «Τάπα στη Βία» και οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους ομάδες και να κονταροχτυπηθούν με τα αστέρια της Εθνικής ομάδας. Καλούμε τον κόσμο σε μια γιορτή που σκοπό έχει να χαρούμε το άθλημα μαζί με όλους εκείνους που μας έκαναν και μας κάνουν περήφανους. Σημασία σε αυτό το ομαδικό παιχνίδι έχει να βοηθά ο ένας τον άλλον για ένα καλό αποτέλεσμα και να θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός πέρα από ψυχαγωγία είναι και θωράκιση της υγείας”.

Τέλος ο Σεραφείμ Αλεξίου, πρόεδρος του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ανέφερε: “Συγχαίρω τον ΠΣΑΚ για την εκδήλωση, για την οποία θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να πετύχει. Έχουμε συνεργαστεί εδώ και καιρό με τους επιτελείς του συνδέσμου γι’ αυτό. Το Ποσειδώνιο είναι μια κεντρική “φωλιά» για να αθλούνται όλοι οι νέοι, ειδικά στα γήπεδα του μπάσκετ”.