Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ: Έναρξη προπονήσεων Ακαδημιών

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 03/09/2012, οι προπονήσεις των Ακαδημιών μπάσκετ του Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ. O Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1896. Η έδρα του είναι το ιδιόκτητο γυμναστήριο στην Ιωλκού – Αχιλλοπούλου.

Τα παιδιά χρειάζονται από την μικρή τους ηλικία διεξόδους προκειμένου να απασχολούνται και να «μαθαίνουν» τόσο αθλήματα όσο και να αντιμετωπίζουν διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις.

Οι ακαδημίες μπάσκετ είναι διαπαιδαγώγηση και όχι παιδική χαρά. Τα παιδιά έχουν την έμφυτη τάση για καθημερινή φυσική δραστηριότητα και είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο οι ακαδημίες συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη και βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία του παιδιού.

Ο σκοπός και ο στόχος των ακαδημιών είναι η προτροπή των παιδιών στον αθλητισμό μέσω του μπάσκετ. Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συμβάλλει στην απόκτηση μυϊκής δύναμης, σωστής ανάπτυξης των οστών, βοηθά στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύει την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και συντελεί στο να μυηθούν σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ο αθλητισμός δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στην ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Μέσα από τον αθλητισμό, τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα πρώτα «σύμβολα» που θα τα καθοδηγούν μέχρι την ενήλικη ζωή τους. Η συμμετοχή στα αθλήματα βοηθά το παιδί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας, μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι
μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

Το προπονητικό πρόγραμμα των ακαδημιών του Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ βασίζετε στις σύγχρονες αντιλήψεις για το άθλημα και είναι προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ηλικίες & επίπεδα των παιδιών. Υλοποιείτε από καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης. Με αυτό τον τρόπο παρέχονται οι καλύτερες προϋποθέσεις στον κάθε παιδί να αναδείξει το ταλέντο του, να ψυχαγωγηθεί παίζοντας το αγαπημένο του άθλημα να μάθει το παιχνίδι & να εξελίξει τις ατομικές του ικανότητες.

Η ακαδημία του μπάσκετ αναφέρεται σε παιδία ηλικίας 6-18 ετών. Σήμερα λειτουργούν 11 τμήματα (αντρικό, εφηβικό, παιδικό, παμπαίδων, μίνι, superμίνι, προμίνι, ακαδημία, juniors καθώς και ακαδημία κοριτσιών) που συμμετέχουν στα τοπικά και περιφερειακά πρωταθλήματα στα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και στα διάφορα τουρνουά και basketball camps που διοργανώνονται.

Πέρσι, η ανδρική ομάδα αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ το παιδικό τμήμα κατέκτησε το Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα και μετείχε στους προκριματικούς αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τεχνικός Σύμβουλος είναι ο κος Κώστας Κουρκούμπας.

Υπεύθυνος ακαδημιών είναι ο Ντάκης Γιώργος

Προπονητές είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής Κοσμάτος Γιώργος, Τσιριγωτάκης Ανδρέας, Αθανασιάδης Χρήστος, Τύμπας Παναγιώτης και Μπέτας Σωτήρης.

Τα γήπεδα στα οποία πραγματοποιούνται οι προπονήσεις είναι:

Εγκαταστάσεις Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ (ανοικτό γήπεδο μπάσκετ – κλειστή θερμαινόμενη αίθουσα μπάσκετ)

• Κλειστό γήπεδο Βάκης Παρασκευόπουλος

• Κλειστό γήπεδο 1ου Λυκείου Βόλου

• Κλειστό γήπεδο 6ου Λυκείου Βόλου

• Παροχές

• Δωρεάν μπλουζάκια-φανέλες με το λογότυπο της ομάδας.

• Διοργάνωση & συμμετοχή σε τουρνουά, camp παρουσία αθλητών με μεγάλη εμπειρία στο
χώρο.

• Συμμετοχή αγωνιστικών τμημάτων στα πρωταθλήματα.

• Βιντεοσκόπηση & παρακολούθηση αγώνων-δραστηριοτήτων.

• Ειδική τιμή στη συνδρομή δύο ή περισσοτέρων αθλητών/ τριών που εγγράφονται στην
ακαδημία & ανήκουν στην ίδια οικογένεια (αδέρφια)

Καλούνται οι νεαροί αθλητές γεννημένοι από το 1996 έως και το 2006 και αθλήτριες γεννημένες από
το 1999 έως και το 2006, που επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα υποδομών του, να έρθουν σε
επικοινωνία με τους υπεύθυνους του συλλόγου και τους καθηγητές φυσικής αγωγής – προπονητές,

κ. Ντάκη Γιώργο ( 6977677360)
κ. Τσιριγωτάκη Ανδρέα ( 6942431893)
κ. Τύμπα Παναγιώτη ( 6972564055)
κ. Κοσμάτο Γιώργο ( 6946061215)
κ. Αθανασιάδη Χρήστο ( 6980283394)
κ. Μπέτα Σωτήρη ( 6974816404)

ή στο τηλέφωνο των γραφείων του συλλόγου 24210 40703

Με την εγγραφή χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ σάκος και μπλουζάκι προπόνησης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟ 18:00 – 21:00 ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ
(Ιωλκού – Αχιλλοπούλου )

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.gsvoloubasket.blogspot.gr
FACEBOOK: Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου Μπάσκετ

Σας καλωσορίζω στην νέα σχολική χρονιά. Οι εξελίξεις γύρω μας αλλάζουν καθημερινά την ζωή μας, οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα συνεχίζουν να συρικνώνουν την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη, συνεπώς επηρεάζεται η ποιότητα ζωής όλων μας.

Όλοι μας όμως, έχουμε τα παιδιά μας, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Τα παιδιά μας… το μέλλον…

Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των παιδιών κινείται στα πλαίσια του σύγχρονου, ανταγωνιστικού τρόπου ζωής, υπό τοβάρος των καθημερινών σχολικών υποχρεώσεων, η στροφή στον αθλητισμό είναι η μοναδική διέξοδος από τις απαιτήσεις που ισοροπεί την φυσική με την ψυχική υγεία των παιδιών μας…