Γ. Τζήμας: Να ενεργοποιήσουμε ξανά τον κόσμο του μπάσκετ στη Θεσσαλία

Έχει συνδέσει τ’ όνομά του με το Θεσσαλικό μπάσκετ. Η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο αποδείχθηκε… παροδική (συνεργάστηκε την περασμένη περίοδο στην ΑΕΛ) και πλέον επιστρέφει σε γνώριμα γι’  αυτόν λημέρια. Ο Γιάννης Τζήμας ανέλαβε το τιμόνι του Αίολου Τρικάλων και πλέον στόχος του είναι να ενεργοποιήσει ξανά τον κόσμο της Θεσσαλίας γύρω απ’ το μπάσκετ, όπως τονίζει μέσω του site των Ελλήνων προπονητών…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη συμφωνία του με τον Αίολο Τρικάλων
“Αυτή η συμφωνία ήρθε μέσα από τη διάθεση μου να βοηθήσω την πόλη μου με την οποία έχω πάρει πρωτάθλημα ως παίκτης και προπονητής. Το θετικό είναι ότι στον Αίολο υπάρχει μία φρέσκια διοίκηση αποτελούμενη από δεκαπέντε άτομα με όραμα και διάθεση να επαναφέρουν το τρικαλινό μπάσκετ. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε ξανά τον κόσμο της Θεσσαλίας γύρω από το μπάσκετ. Η εξαφάνιση των ΑΣΤ, ΑΕΛ και Ολύμπια από τον μπασκετικό χάρτη ήταν ότι το χειρότερο και πλέον πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”.

Για τους στόχους της νέας σεζόν
“Μία άνοδος θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο, όμως είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό, καθώς δεν ξέρουμε το επίπεδο του ρόστερ. Ξεκινήσαμε αργά και κάποιοι παίκτες έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες. Χρειάζεται υπομονή για να δούμε τη δυναμική που θα έχει το ρόστερ. Πάντως αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι θα ήταν ιδανικό”.

Για την πτώση του τρικαλινό μπάσκετ μετά την διάλυση του ΑΣΤ
“Η διάλυση ομάδων ήταν ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε γενικευμένα. Και στην Λάρισα έγινε το ίδιο με τις δύο ομάδες της πόλης. Αρχικά στα Τρίκαλα υπήρξε τρομερός ενθουσιασμός και ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο, όμως όλο το εγχείρημα στηρίχτηκε μόνο σε έναν άνθρωπο. Όταν μεγάλωσαν τα μεγέθη ήταν φυσιολογικό ο πρόεδρος να μην αντέξει μόνος του. Η προσπάθεια που ξεκινάει πλέον στα Τρίκαλα είναι πιο ομαδική. Στον Αίολο υπάρχουν δεκαπέντε άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν καλύτερες βάσεις για να λειτουργήσει η ομάδα. Κι αυτό το εγχείρημα πρέπει να πετύχει γιατί χρειάζεται μία ώθηση η παραγωγική διαδικασία της περιοχής. Πριν κάποια χρόνια βγήκε μία καλή φουρνιά παικτών, όμως τώρα υπάρχει χάσμα και θέλει πολύ προσπάθεια να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά Τρικαλινών παικτών”.

Για την επιστροφή του στο χώρο του μπάσκετ
“Δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις. Δεν είναι επιστροφή στο μπάσκετ γιατί πολύ απλά δεν έφυγα ποτέ. Στην ΑΕΛ δεν είχα καμία ενασχόληση με το αγωνιστικό τμήμα. Η συνεργασία μου είχε να κάνει με τον κ. Πηλαδάκη με τον οποίο είμαστε φίλοι και με την κατασκευή του “AEL FC Arena”. Η συνεργασία μου είχε ορισμένη χρονική διάρκεια και θα τελείωνε ότι θα ολοκληρωνόταν το γήπεδο. Η πτώση της ΑΕΛ και της Ολύμπιας δεν μου έδινε κάποιο κίνητρο για να δουλέψω οπότε προτίμησα να βοηθήσω στην κατασκευή του γηπέδου και δεν το μετανιώνω. Πλέον τώρα που βρήκα ένα σύλλογο με όραμα ξαναμπαίνω στο μπάσκετ αν και δεν αισθάνομαι πως έφυγα ποτέ”