Γ. Τσακίρης: “Η β’ εθνική δεν ήταν πρωτάθλημα… δύο ταχυτήτων”

Η χρονιά ξεκίνησε με άγχος για τον Διαγόρα Ρόδου, αλλά ολοκληρώθηκε με χαμόγελα! Η παραμονή στην Β’ κατηγορία ήταν το επιστέγασμα της αμυντικής προσπάθειας που έδειξε η ομάδα του Διαγόρα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την εκτίμηση του προπονητή του συλλόγου Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος μίλησε στο site του συνδέσμου των προπονητών.

Η χρονιά είναι επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε πως είναι η πρώτη στη Β’ Εθνική. Κάναμε αρκετές νίκες στον πρώτο γύρο και είχαμε μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Στο δεύτερο γύρο πήραμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να επιτευχθεί ο στόχος”, τόνισε ο κόουτς του Διαγόρα και πρόσθεσε: “Όταν όλα λειτουργούν βάσει προγράμματος, όλα είναι πιο εύκολα. Ο Διαγόρας βρέθηκε σε μία δύσκολη θέση το καλοκαίρι, καθώς ανέβηκε την τελευταία στιγμή και δεν είχε πολλά περιθώρια για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Η ομάδα είχε κάποιες βάσεις από πέρυσι τις οποίες αξιοποίησε και παρά τα διάφορα προβλήματα, κυρίως με το στρατιωτικό των παικτών, μπόρεσε να σταθεροποιηθεί και έμεινε στην κατηγορία”.
Αναφερόμενος στην εν γένει εικόνα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ο Τσακίρης τόνισε: “Όπως ξέρουμε, το φετινό πρωτάθλημα είχε αρκετά προβλήματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Βλέπαμε ομάδες, που πρωταγωνιστούσαν και κέρδιζαν τις πρώτες ομάδες. Δεν ήταν πρωτάθλημα… δύο ταχυτήτων.
Η άνοδος του ΟΦΗ, της Κηφισιάς και του Περάματος ήρθε δίκαια, καθώς ήταν τρεις πολύ καλές ομάδες, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Δόξα Λευκάδας, που πήρε επάξια την τέταρτη θέση. Είναι μια οργανωμένη, με ανθρώπους που κάνουν σωστή δουλειά. Από αυτές που υποβιβάστηκαν ο Φίλιππος Βέροιας και ο Μ. Αλέξανδρος πάλεψαν, ενώ η Καλαμαριά και το Αιγάλεω ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος, δίνοντας πραγματική μάχη”.

Για την επόμενη μέρα τέλος είπε: “Θέλω να ευχηθώ του χρόνου πάνω απ’ όλα να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και υγεία στα σωματεία, ώστε να βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που να καθορίζεται μόνο από τους πρωταγωνιστές. Τα πρωταθλήματα να είναι ανταγωνιστικά και να βασίζονται στην υγεία. Εύχομαι ο Διαγόρας να μπορέσει να κινηθεί οργανωτικά στο μεταγραφικό κομμάτι και με την εμπειρία που αποκτήθηκε φέτος από την κατηγορία να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα”.