Γ. Τσιάρας: «Ότι και να γίνει η Μύκονος ήρθε για να πρωταγωνιστήσει»!

Το συνεχιζόμενο lock down στις εθνικές κατηγορίες έχει ήδη δημιουργήσει αρκετές… πληγές σε σωματεία και παίκτες. Κι όπως τονίζει ο άσος της Μυκόνου Γιώργος Τσιάρας «…πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες όλου αυτού του λουκέτου που έχει μπει σε κάθε είδος δραστηριότητα θα τις βρούμε μπροστά μας», ο οποίος κρούει το καμπανάκι προς όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να βγάλουν από τον… «πάγο», τόσο τον αθλητισμό, όσο πολύ περισσότερο το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας. Ο έμπειρος άσος πάντως δεν σταματά να παρουσιάζεται αισιόδοξος, ευελπιστώντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρεθεί λύση για να μην χαθεί η χρονιά, αλλά και να δηλώνει πεπεισμένος για τον ρόλο που θα έχει η ομάδα του, ο ΑΟ Μυκόνου. «Ότι και να γίνει η Μύκονος ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει εκεί που οι άνθρωποι της ομάδας ονειρεύονται», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τσιάρας στο sportcyclades.gr και τον συνάδελφο Ιωάννη Νοταρά

Καλώς, ή κακώς έχει γίνει ένας διαχωρισμός στο μπάσκετ με την μία πλευρά να είναι οι ομάδες που έχουν αγώνες και προπονήσεις κι από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι που απλά κοιτάζουν. Θεωρείς πως αυτό είναι σωστό, ή λάθος;
«Όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας. Θεωρώ ότι τα θέματα της παιδείας κατά βάση, αλλά και του αθλητισμού θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζει η πολιτεία μας με μεγαλύτερο σεβασμό και υπευθυνότητα. Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες όλου αυτού του λουκέτου που έχει μπει σε κάθε είδος δραστηριότητα θα τις βρούμε μπροστά μας. Δυστυχώς το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα σαν χώρα έχει μπει στον πάγο και αυτό είναι πολύ άσχημο για όλα τα παιδιά».

Σε ένα πιθανό τετ α τετ με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, τι θα τους έλεγες;
«Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι οι αρμόδιοι για αυτές τις αποφάσεις λειτουργούν με γνώμονα την υγεία παίρνοντας το ελάχιστο ρίσκο. Θα έβαζα στο τραπέζι της συζήτησης το ψυχολογικό κομμάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όπως επίσης και το βιοποριστικό. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις, σίγουρα μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να ξεκινήσουν όλα με ασφάλεια. Μπορώ να σας καταθέσω προγράμματα που δουλεύουν στο εξωτερικό με μεγάλη υπευθυνότητα αποσκοπώντας στη συνολική υγεία του ανθρώπου (πνευματική-σωματική)».

Σε ατομικό επίπεδο τι κάνεις για να μπορέσεις να διατηρήσεις το σώμα σου σε όποιο αγωνιστικό επίπεδο μπορείς;
«Είμαι τυχερός γιατί μπορώ και δουλεύω σε ικανοποιητικό επίπεδο σε προσωπικό μου χώρο. Αλλά μου έχει λείψει τόσο πολύ η επαφή με τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους της ομάδας μας. Στη Μύκονο είμαστε μια παρέα μια οικογένεια και αυτό είναι που με στεναχωράει πιο πολύ».

Όλοι λένε πως η χρονιά είναι χαμένη, θεωρείς πως μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ;
«Από φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Σίγουρα πιστεύω ότι μπορεί γίνει κάτι έστω και την ύστατη στιγμή. Αρκεί να υπάρχει θέληση από όλους μας. Ότι και να γίνει πάντως η Μύκονος ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει εκεί που οι άνθρωποι της ομάδας ονειρεύονται. Και πιστέψτε με οι Μυκονιάτες ξέρουν να πραγματοποιούν τα όνειρα τους. Εύχομαι σε όλους δύναμη και υπομονή».