Γ. Φραγκοπαναγιώτης: Συνδυασμό ντρίπλας με αρχές και αξίες το ζητούμενο μας…

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες κι αυτό θέλουν να εμφυσήσουν στους νέους αθλητές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Απολλωνιάδας Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο σεμινάριο προπονητικής της ΕΣΚΑ-Η. «Δεν αρκεί μόνο να μάθεις τα νέα παιδιά να ξέρουν να ντριπλάρουν, αλλά και να έχουν αρχές και αξίες, ομαδικότητα, πίστη, συντροφικότητα κι αλληλεγγύη», σχολίασε ο πρόεδρος της Απολλωνιάδας στον χαιρετισμό του στο σεμινάριο, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2012 – Γιορτή του Παιδιού».

«Ο ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, με τις ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που έχει στη διάθεσή του, το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμά  και τους ειδικά επιλεγμένους συνεργάτες της, προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες στα παιδιά να μάθουν και να ευχαριστηθούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, το μπάσκετ», ανέφερε ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης και συμπλήρωσε: «Στο πλαίσιο του εσωτερικού Τουρνουά Χριστουγέννων θεσμοθετούμε σε ετήσια βάση την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων προπονητικής με άξονα  την ηλικία 6-18 και όχι μόνο, με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους, είτε είναι επαγγελματίες προπονητές είτε είναι παράγοντες είτε γονείς .

Κοινή πίστη των ανθρώπων που ασχολούνται με τις Ακαδημίες μας είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο από το να προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις τη συσσωρευμένη γνώση και τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει τόσα χρόνια από το χώρο. Να διαμορφώσεις και να σμιλεύσεις τους χαρακτήρες των παιδιών, κάνοντάς τα όχι μόνο να ξέρουν να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να σουτάρουν καλά-αυτό θεωρείται αυτονόητο-αλλά και η συνολική τους σχέση με τον αθλητισμό και το μπάσκετ να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κάνουμε περισσότερα τα παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα. Βασικός μας στόχος είναι να μάθουν τα βασικά του αθλήματος. Να βγάλουμε τους αυριανούς υγιείς φιλάθλους, ή υγιείς αθλητές ή και τους μετέπειτα αθλητές της πρώτης ομάδας. Δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος αυτός όμως. Είναι να μάθουν τι σημαίνει αθλητισμός, τι σημαίνει συνεργασία, γιατί έχουμε να κάνουμε με συνεργασίες. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται ικανοποιημένα και να φεύγουν ευχαριστημένα. Ελπίζουμε ότι αυτή η ακαδημία θα γίνει αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για να βγουν υγιείς φίλαθλοι, οι οποίοι θα είναι στο γήπεδο και θα γνωρίζουν το άθλημα. Γιατί πολλοί είναι αυτοί που έρχονται στο χώρο του αθλητισμού και δεν γνωρίζουν το άθλημα που παρακολουθούν είτε είναι μπάσκετ, είτε κάποιο άλλο άθλημα. Είναι βασικό να γνωρίζεις τους κανονισμούς και αν μάθεις και τα βασικά θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Θέλουμε να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό, να αγαπήσουν τους συμπαίκτες τους, να συνεργάζονται και μαθαίνοντας αυτά τα στοιχεία, σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη κατάσταση γενικότερα στον αθλητισμό.

Εύχομαι τα αποτελέσματα που θα παραχθούν μέσα από το 1ο σεμινάριο και την συνεργασία όλων μας να είναι εποικοδομητικά για όλους τους συμμετέχοντες και τους μελλοντικούς αθλητές. Καλές Γιορτές με υγεία και αθλητικές επιτυχίες σε όλους».