Δάτσης: «Η εμφάνιση κόντρα στον Μεκεδονικό μας γέμισε αυτοπεποίθηση»

Αποτελεί τον εγκέφαλο στο παρκέ για την ΑΕ Κομοτηνής και την ήρεμη δύναμη. Ο λόγος για τον Χάρη Δάτση, ο οποίος συνδυάζει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του ΔΠΘ στην Ξάνθη με το μπάσκετ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Ο γκαρντ της ομάδας μίλησε στο www.aekomotinis.gr για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πολύγυρο, για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πολύγυρο: «Σίγουρα γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με ποιότητα, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει κάποια τρωτά σημεία, στα οποία πρέπει να χτυπήσουμε. Για εμάς το παιχνίδι της Κυριακής είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς θέλουμε τη νίκη για να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη της παραμονής. Είμαι βέβαιος πως εγώ και οι συμπαίχτες μου θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο παρκέ για να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως… κοίταξαν στα μάτια τον πολύ δυνατό Μακεδονικό: «Γενικά πιστεύω, πως έστω και αργά, αρχίζει ο καθένας μας και βρίσκει τον ρόλο του. Σίγουρα πάντα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά είμαι βέβαιος πως η εικόνα μας κόντρα στον πολύ δυνατό Μακεδονικό μας γέμισε αυτοπεποίθηση και θεωρώ πως θα αποτελέσει την έναρξη της αντεπίθεσης μας».

Για το αν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕ Κομοτηνής: «Όχι, καθόλου! Σίγουρα θεωρώ πως σαν ομάδα αδικήσαμε σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό μας και δεν βγάλαμε την εικόνα που έπρεπε να βγάλουμε. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

Για την δυσκολία συνδυασμού των σπουδών του με το μπάσκετ : «Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί σαν άνθρωπος μου αρέσει ότι κάνω να το κάνω σωστά. Η απόσταση και η καθημερινή διαδρομή Κομοτηνή-Ξάνθη είναι κάτι που είναι απαιτητικό, ωστόσο αγαπάω τόσο πολύ το μπάσκετ που δεν με απασχολεί».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Θεωρώ πως τα παιδιά είμαστε καλά, περνάμε καλά και σίγουρα αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Οι προπονητές μας προσπαθούν για το καλύτερο και δίνουν την ψυχή τους για το καλό της ομάδας! Ο Coach Βασίλης ήταν αυτός που με πίστεψε και με έκανε να έρθω στην ομάδα και ιδιαίτερα ο Coach Μουράτ κοιτάει κάθε λεπτομέρεια στην προπόνηση και μας βοηθάει πάρα πολύ όλους, αφιερώνοντας άπειρες ώρες στο γήπεδο αλλά και στο σπίτι του για την ομάδα».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και έρχεται τις Κυριακές στο γήπεδο, μας στηρίζει. Μακάρι να δημιουργηθεί στο μέλλον μία πολύ δυνατή ομάδα στην πόλη για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά γιατί από το λίγο που βρίσκομαι εδώ, θεωρώ πως υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε ομάδα που μπορούν να προσφέρουν πολλά και ιδιαίτερα αν ενωθούν οι δυνάμεις τους, τότε μπορούν να φέρουν φοβερά αποτελέσματα».