Δίπλαρος: «Να αναδειχτούν τα δικά μας παιδιά»

Η ανάδειξη των πατρινών παικτών είναι ο στόχος! Η Απολλωνιάδα έχει ως αυτοσκοπό να…  βγάζει νέα παιδιά στην επιφάνεια και όπως ανέφερε ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Δίπλαρος, στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  “υπάρχει προγραμματισμός”. Ο 40χρονος τεχνικός που βρίσκεται για τρίτη σεζόν στο τιμόνι των Πατρινών αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, το κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο ΑΟΠΑ, αλλά και το προγραμματισμό που υπάρχει στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το τοπικό ντέρμπι που έρχεται με τον Έσπερο ΑΟΠΑ:

«Όπως βλέπουμε και παλεύουμε κάθε ματς ξεχωριστά έτσι θα κάνουμε και με τον Έσπερο. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται καλύτερα μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στη κατηγορία. Ο Έσπερος είναι το φαβορί, όμως αυτό είναι στα χαρτιά».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

«Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίσαμε δύο ομάδες από την Αθήνα (Κρόνος και Χολαργό) και τώρα παίζουμε με τον Έσπερο, ο οποίος είναι μία κατηγορία πάνω. Το νεανικό ρόστερ της ομάδας και η απειρία πιστεύω θα μετριαστούν μετά την 6η-7η αγωνιστική οπότε και θα αρχίσουμε να βγάζουμε ενέργεια. Ακόμα τα παιδιά είναι αγχωμένα και ψάχνουν την κατηγορία, καθώς δεν την γνωρίζουν καθόλου».

Για τους στόχους της Απολλωνιάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:

«Ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και οι ταλαντούχοι αθλητές μας να πάρουν εμπειρίες από τις εθνικές κατηγορίες. Προσωπικός στόχος είναι να καταφέρουμε να στείλουμε αθλητές στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα όπως είχαμε κάνει πριν κάποια χρόνια».

Για τη προσπάθεια που κάνει η ομάδα να αναδείξει νέους αθλητές:

«Εμείς κάνουμε μία δουλειά συγκεκριμένη. Υπάρχει ένας προγραμματισμός την τελευταία τριετία που είναι να στελεχωθεί ο Απόλλωνας από δικά του παιδιά. Ήδη έχουν πάει 4 αθλητές και στόχος μας είναι να πάνε ακόμα 2 το επόμενο καλοκαίρι. Στη Πάτρα θέλουμε να βλέπουμε ομάδες με δικά μας παιδιά».