Δίχως δύο «αστέρια» η Μ. Βρετανία στη Σλοβενία

Οι ομοιότητες της ομάδας που θα παρουσιάσει η Μ. Βρετανία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας μ’ εκείνης που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα είναι αρκετές. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Αγγλων Τζόε Πράντι, ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο «αστέρια» της ομάδας του Λονδίνου, στους Λουόλ Ντενγκ και Τζόελ Φρίλαντ.

Ο Σουδανός αλλά με βρετανική υπηκοότητα Ντενγκ έχασε μέρος των αγώνων των Σικάγο Μπουλς καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε παρακέντηση στη σπονδυλική στήλη, εξαιτίας μόλυνσης που υπέστη! Πλέον έχοντας ξεπεράσει τα όποια προβλήματα, συνεχίζει την αποθεραπεία του προκειμένου να είναι έτοιμος με τη νέα σεζόν του ΝΒΑ. Το μυαλό του στο ΝΒΑ έχει εξάλλου κι ο Φρίλαντ, επιλέγοντας να παραμείνει στις ΗΠΑ και να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά με τους Πόρτλαντ, δεδομένου ότι η πρώτη του περίοδος ήταν απογοητευτική.

Ο Πράντι, πάντως θα έχει κάποιους παίκτες με εμπειρία απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στην 17άδα συμπεριλαμβάνονται οι Κιερον Ατσάρα, Ερικ Μπόατεγκ, Νταν Κλαρκ, Κάιλι Τζόνσον, Αντριου Λόρενς, Ποπς Μενσά-Μπονσού κι ο 30χρονος αρχηγός Ντρου Σάλιβαν. Προσκλητήρια, εξάλλου έλαβαν κι οι Ορλαν Τζακμαν, Φλο Λαρκάι, Λιαμ Πότερ, Ντεβον Βαν Οστρουμ, Μάιλς Χέσον και Αλεξ Μαρκουτούιλο, ενώ στη λίστα βρίσκει κανείς και τα ονόματα των Ογκο Αντεγκμποϊ, Μάθιου Μπράιαν-Αμανινγκ, Ασλεϊ Χάμιλτον και Τζάστιν Ρόμπινσον.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η Αγγλία θα δώσει φιλικά παιχνίδια τόσο στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ θα τεθεί αντίπαλος και της εθνικής Ελλάδας.