Δανιήλ: «Σε γενικές γραμμές καλύτεροι από το Λάυριο»

Ο Απόλλωνας συνέχισε τις επιβλητικές του εμφανίσεις με τελευταία αυτή στο Αργος. Η συνέχεια δεν είναι τόσο εύκολη καθώς οι «μελανόλευκοι» υποδέχονται το Λαύριο, ένα ματς, το οποίο ο Σταύρος Δανιήλ θεωρεί καθοριστικό ο καθώς αν κατακτηθεί θα αρχίσουν παιχνίδι με παιχνίδι να μπαίνουν οι στόχοι.

Ο 35χρονος φόργουορντ μίλησε στον ΣπορFM Πάτρας 96,3 για τη νίοκη επί της ΑΕΚ Αργους, τις δικές του πολύ καλές εμφανίσεις,  ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το σαββατιάτικο ματς με το Λαύριο.

 Αναλυτικά:

– Μια εύκολη – τελικά- νίκη κόντρα στην ΑΕΚ Άργους…

«Ναι, πιστεύω πως ήταν μια εύκολη νίκη, παρ’ όλο που δεν μπήκαμε δυνατά στην αρχή, στο δεύτερο δεκάλεπτο επιβάλαμε τον ρυθμό μας και νομίζω ήρθε μια εύκολη επικράτηση».

– Ήταν ένα ματς που φοβόσασταν, με την έννοια, του χαμηλότερου επιπέδου του αντιπάλου, ως προς την υποτίμησή του;

«Όλα τα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα εμείς στο κύπελλο νικήσαμε το Περιστέρι. Όταν είσαι από τις ομάδες που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, πάντα ο αδύναμος έχει το κίνητρο, αλλά εμείς έχουμε την εμπειρία και την ωριμότητα να ανταπεξέλθουμε και μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά, δείχνοντας πως θα κερδίζαμε το παιχνίδι».

– Ο Απόλλωνας έχει μπει πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα… τι έχει αλλάξει με πέρσι;

«Φέτος η ομάδα έχει καλύτερη χημεία, είμαστε πιο δεμένοι και είναι λογικό, διότι παρέμεινε ο βασικός κορμός, άλλαξαν πολύ λίγα πράγματα στην ομάδα, μόνο οι ξένοι και στη θέση του Κορωνίδη ήρθε ο Σταμόπουλος. Κατά 70 με 80% η ομάδα έμεινε ίδια και αυτό είναι ένα αβαντάζ για μας και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ξέρει και ο προπονητής μας τι μπορεί να πάρει από εμάς και εμείς τι μπορούμε να δώσουμε στην ομάδα».

– Τη νίκη την δίνει η άμυνα ή επίθεση;

«Κατά την άποψή μου, η άμυνα! Σίγουρα αν κάποιες φορές είσαι σε μεγάλη μέρα μπορεί να την δώσει μια-δυο-τρεις τη νίκη, αλλά τα πρωταθλήματα πιστεύω τα δίνουν οι άμυνες».

– Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό σας και στο Άργος…

«Σίγουρα η παρουσία του βοηθάει και εμάς, αλλά θεωρώ πως ο κόσμος έχει ζεσταθεί και από τις καλές εμφανίσεις μας και στο χέρι μας είναι να τους κρατήσουμε».

– Ακολουθεί μια δύσκολη αναμέτρηση με το Λαύριο…

«Θεωρώ ότι το Λαύριο είναι περίπου μια ομάδα όπως και εμείς, καθώς έχουν χρόνια τον ίδιο προπονητή και βασικό κορμό -και εδώ- είναι η ίδια ομάδα με πέρσι και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα, απλά πρέπει από την αρχή να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που θα μας πει ο προπονητής μας και να καταφέρουμε να κάνουμε το 4 στα 4».

– Έχετε μελετήσει ορισμένους παίκτες του Λαυρίου όπως είναι ο Περράκης, ο Ψυλέας που ενδεχομένως αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τους αντιπάλους, ή απλά ο Απόλλωνας θα παίξει το παιχνίδι του;

«Θα κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και τα υπόλοιπα θα τα πούμε αυτή την εβδομάδα μέσα στην προπόνηση, θα ακολουθήσουμε το πλάνο που πρέπει αλλά το Λαύριο δεν είναι η ομάδα που στηρίζεται σε έναν-δυο παίκτες αλλά σε όλη την ομάδα. Έχει ορισμένους παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και παίζουν αρκετό καιρό μεταξύ τους. Χρειάζεται προσοχή σε όλους τους παίκτες και δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε έναν-δυο».

 – Πιστεύεις ότι με νίκη κόντρα στο Λαύριο ο Απόλλωνας αποκτά το πάνω χέρι στην υπόθεση της ανόδου, ξεφεύγοντας γρήγορα από το πλάνο της γρήγορης παραμονής;

«Είναι πολύ νωρίς, έχουμε παίξει δυο ματς εκτός έδρας και ένα εντός, το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο με την ΑΕΚ, όπου κερδίσαμε. Ακολουθεί μια τριάδα δυνατών παιχνιδιών πολύ δυνατή. Εμείς όμως, πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αλλά αν κερδίσουμε και το Λαύριο, έπειτα παιχνίδι με παιχνίδι θα αρχίζουν να μπαίνουν και οι στόχοι.

Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να κρατήσουμε την έδρα μας κερδίζοντας το Λαύριο. Ζήτημα είναι να κερδίσουμε όλη τη χρονιά τα παιχνίδια στην έδρα μας και έξω βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

 – Πάντως η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα, εμείς όπως την βλέπουμε απ’ έξω, δείχνει να είναι εξαιρετική…

«Εγώ επειδή είμαι πολλά χρόνια μέσα στο γήπεδο… θα σου πω ότι πραγματικά υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και αυτό είναι πραγματικότητα. Πολλές φορές βγαίνει προς τα έξω, ότι υπάρχει καλό κλίμα -και στην ουσία- αυτό δεν υφίσταται, και σε όλες τις ομάδες αν ρωτήσεις, αυτό θα πουν, ότι έχουν καλό κλίμα, αλλά η πραγματικότητα στον Απόλλωνα είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα με τα παιδιά και όλοι μεταξύ μας και αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα φέτος. Ο ένας παίκτης αποδέχεται τον άλλον με τα ελαττώματα του και τα καλά του και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 – Η δική σου παρουσία φέτος, θεωρείς πως θα είναι καλύτερη, μιας και πλέον έχεις προσαρμοστεί;

«Και εγώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα και με τους συμπαίκτες μου και σίγουρα για όλους τους παίκτες η δεύτερη χρονιά είναι πολύ καλύτερη. Εντάξει πέρσι στάθηκα πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς και δεν κατάφερα να δώσω αυτά που ήθελα, αλλά αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα μου να φτάνει στη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο, όπως πιστεύω και όλα τα παιδιά αυτό κάνουν».