Δεληγιάννης: «Ακόμα μεγαλύτεροι οι πανηγυρισμοί»

Τη νίκη που θα του δώσει μαθηματικά το “εισιτήριο” για την Α1 επιζητεί αυτό το Σάββατο ο Πανελευσινιακός και ο Χρήστος Δεληγιάννης δίνει το έναυσμα για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Δεληγιάννης:

Με τη νίκη σας επί του Απόλλωνα «κλειδώσατε» σχεδόν τον τίτλο. Πως νιώθεις για όλα αυτά που πετύχατε φέτος;

«Νομίζω ότι ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Ήταν ένας αγώνας που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα. Αυτό είχαμε στο μυαλό μας όταν πήγαμε εκεί να παίξουμε. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που όλοι χαίρονται να παίζουν σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο και χαιρόμαστε που καταφέραμε να κερδίσουμε».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν φέτος το «κλειδί» της επιτυχίας για τον Πανελευσινιακό; 

«Πρώτα απ’ όλα μας βοήθησε πολύ που η ομάδα είχε παίκτες οι οποίοι βρήκαν γρήγορα το ρόλο τους μέσα σε αυτή. Επίσης έχουμε ένα προπονητή που κατάλαβε αμέσως το χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ομάδα στις προπονήσεις και τους αγώνες και την οδήγησε σωστά ενώ είχαμε και μία διοίκηση που έκανε τα πάντα ώστε να έχει τους παίκτες ευχαριστημένους και χειρίστηκε πολύ καλά κάποιες καταστάσεις δύσκολες όπως στις ήττες. Τέλος πιστεύω ότι ήταν το κλειδί ότι δεν χριστήκαμε φαβορί από νωρίς. Δείξαμε αγώνα με αγώνα ότι μπορούμε να πετύχουμε και αποκτήσαμε χαρακτήρα νικητή».

Εσύ το περίμενες ότι θα φτάνατε σε αυτό το σημείο;

«Για να πω την αλήθεια όχι δεν το περίμενα. Κανείς δεν το περίμενε. Η ομάδα στήθηκε στην αρχή της χρονιάς και το να σωθεί εύκολα ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Με κάποιες πολύ δυνατές προσθήκες που κάναμε όμως καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και να φτάσουμε ψηλά».

Το μεγαλύτερο βάρος σας έχει φύγει και πλέον απομένει να κάνετε μια νίκη για να κατακτήσετε και μαθηματικά το πρωτάθλημα…

«Φέτος ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές και μεγάλες νίκες και πανηγυρίσαμε δυνατά όλες τις επιτυχίες και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι μεγάλο αυτό που έχουμε κάνει και από εδώ και πέρα σίγουρα σε κάθε νίκη οι πανηγυρισμοί μας θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι».

Τώρα έχετε το παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκάδα και αν το κερδίσετε θα κατακτήσετε το πρωτάθλημα…

«Όλοι στην Ελευσίνα περιμένουν αυτό το παιχνίδι σαν μια μικρή φιέστα και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους δώσουμε αυτό που θέλει η πόλη για να αρχίσει να γιορτάζει».

Έχετε αρχίσει να σκέφτεστε την επόμενη χρονιά;

«Νομίζω ότι είναι σε όλων το μυαλό, ειδικά της διοίκησης και του προπονητή υπάρχει η επόμενη χρονιά. Και οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους τι θα γίνει. Είναι όμως νωρίς για εμάς τους παίκτες για να κάτσουμε να σκεφτούμε τέτοια πράγματα. Έχουμε χρόνο μπροστά μας».

Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις…

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους ανθρώπους που ζήσαμε μαζί να έχουν πάντα τέτοιες στιγμές στην καριέρα τους και η Ελευσίνα να κάνει μια καλή πορεία στην Α1 γιατί έχει ανθρώπους που την βοήθησαν πολύ να φτάσει ως εδώ. Κλείνοντας όμως θέλω να πω ότι για μένα αυτό το πρωτάθλημα είναι το πιο σημαντικό. Έχω δυο ακόμα ανόδους με το Αιγάλεω και το Περιστέρι. Είναι το πιο σημαντικό γιατί η ομάδα μας δεν ξεκίνησε σαν φαβορί και θέλω να το αφιερώσω στους γονείς μου γιατί είχα ένα δύσκολο καλοκαίρι και το αφιερώνω σε αυτούς που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω αυτή τη μεγάλη επιτυχία».