eok_logo_newΑρνητική είναι η θέση της ΕΟΚ στην… απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου. Η ΕΟΕ με επιστολή της καλεί τις ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων «… σε αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, για το διήμερο 12-13 Απριλίου, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και της συνεχιζόμενης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Πολιτεία».

Απ’ την πλευρά της, ωστόσο η ΕΟΚ αποφάσισε να μην… «συμπλεύσει» με αυτή την πρόταση, αν και συμμερίζεται το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, αφού είναι κι αυτή μία απ’ τις πληγείσες ομοσπονδίες. Επισημαίνει όμως ότι «… πρέπει να συνεχίσει ο αθλητισμός να προσφέρει αναντικατάστατα τις υπηρεσίες του στην κοινωνία» και με βάση αυτό το σκεπτικό δεν συμμετέχει στην «απεργία» που έχει προκηρύξει η ΕΟΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία δεν συμμετέχει στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου που πρότεινε η Ε.Ο.Ε στις Ομοσπονδίες.
Πάγια θέση της Ε.Ο.Κ. είναι ότι αθλητισμός ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει προς αυτήν τις αναντικατάστατες υπηρεσίες του».