«Δεν θα ανεχτούμε άλλα χειρουργεία»

Η αγανάκτηση στους Ικάρους είναι ξεκάθαρη, κάτι που διακρίνεται και στην ανακοίνωση της ομάδας. Αφορμή η διαιτησία στο ματς με τον Ερμή Λαγκαδά.

Μεταξύ άλλων, οι «κυανοκίτρινοι» αναφέρουν πως δεν πρόκειται να σωπάσουν άλλο, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείτε αδυναμία, ενώ δεν είναι  πρόθυμοι να γυρίσουν το άλλο μάγουλο. Στη συνέχεια τονίζουν πως δεν θα ανεχτούν άλλες παρόμοιες διαιτησίες ούτε άλλο… χειρουργεί αφού τα έχουν ξεπεραστεί τα όρια.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση του Α.Ο.Κ. Ίκαροι στην μακρόχρονη παρουσία της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες δεν ασχολήθηκε ποτέ ,ούτε έβγαλε ποτέ καμία ανακοίνωση για τη διαιτησία.

Τα όποια διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας τα θεωρούσε εκ προοιμίου ανθρώπινα και ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτά. Μάλιστα μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Αρκαδικό  έβγαλε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ανακοίνωση κάλυψης των διαιτητών του αγώνα,  «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον προπονητή της ομάδας που μίλησε για διαιτητικά λάθη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Δεν διεκδίκησε ποτέ την εύνοια της διαιτησίας, δεν αντέδρασε ούτε όταν άλλα συμφέροντα της στέρησαν την άνοδο στην Α1 κατηγορία  ως αποτέλεσμα πρωτοφανών αποφάσεων, δεν υπολόγισε για μια ακόμα φορά την τεράστια οικονομική ζημιά  που υπέστη, και τους πικραμένους φιλάθλους που δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να δεχτούν την αδικία που υπέστη η αγαπημένη μας ομάδα.

Αντίθετα συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά και που πάντα έχει ως πρώτο στόχο: την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλήματος πέρα από κατηγορίες και συμφέροντα

 Ομως η στάση αυτή θεωρείτε από κάποιους ως αδυναμία και πιστεύουν ότι στην πλάτη της ομάδας μας μπορούν να παίζουν παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους βραχυπρόθεσμους στόχους.

Φτάνει πια Κύριοι , δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο.

Δεν είμαστε αδύναμοι, έχουμε φωνή και την υποχρέωση να προστατέψουμε το Σερραϊκό μπάσκετ και την Ιστορία του.

Δεν θα  ανεχτούμε διαιτησίες σαν την προχθεσινή.

Δεν θα ανεχτούμε άλλα χειρουργεία στο ήδη καταπονημένο σώμα μας.

Οι αποφάσεις των διαιτητών του αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και στέρησαν από την ομάδα μας το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη. Το φόρτωμα των ψηλών μας με φάουλ από το τρίτο δεκάλεπτο και η προστασία των αντιπάλων, η άδικη τεχνική ποινή που δόθηκε στον προπονητή μας σε νεκρό χρόνο (πριν την εκτέλεση ελεύθερων βολών για την ομάδα μας) ενώ έδινε οδηγίες σε αθλητή του, όταν ο πάγκος των γηπεδούχων αλώνιζε συνεχώς σε όλη την διάρκεια  μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποκορύφωμα την φάση 50:7 δευτερόλεπτα πριν την λήξη στο 73-71 όταν και μέτρησαν καλάθι των γηπεδούχων (όταν ο ένας από τους τρείς έδειξε ότι δεν μετράει). Το βίντεο του αγώνα αποδεικνύει περίτρανα τους παραπάνω ισχυρισμούς και θα υποστηρίξει την εκδίκαση της  ένστασης που υποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Α.Ο.Κ Ίκαροι Σερρών ξεκαθαρίζει ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια, μέχρι σήμερα έχουμε δώσει αρκετό χρόνο  για την πάταξη των κακώς εχόντων στο άθλημα, χωρίς όμως να παρατηρείται καμία ουσιαστική βελτίωση και απαιτούμε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ε.Ο.Κ να σκύψει ΑΜΕΣΑ πάνω από τα προβλήματα και να τα επιλύσει εν τη γενέσει τους .

Είμαστε και εμείς όπως και οι αθλητές μας «χορηγοί» ενός αθλήματος, ενός πρωταθλήματος που παραπαίει και το μόνο που κάνουμε είναι να περιμένουμε άμεσα την λήψη δραστικών μέτρων τα οποία να διασφαλίζουν την αξιοπιστία του αθλήματος και την ακριβοδίκαιη μεταχείριση της ομάδας μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο απομονώνοντας και εξαλείφοντας τα στοιχεία που αμαυρώνουν το άθλημα.

Αυτοί που στρέφονται ενάντια στην καλαθοσφαίριση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».